2013-01-03 02:01:33
Φωτογραφία για Γάτος πηγαίνει καθημερινά στον τάφο του αφεντικού του!
Από τότε που το αφεντικό του έχασε τη ζωή του, ο γάτος Τόλντο με το λευκό και γκρι τρίχωμά του επισκέπτεται καθημερινά στον τάφο του στην ιταλική πόλη της Πιστόια. Βάζει στο στοματάκι του ξερά φύλλα, κλαδάκια, πλαστικά ποτηράκια, χαρτομάντιλα κι ό,τι βρει στον δρόμο του και τα προσφέρει σαν μικρά δώρα στο μνήμα του αγαπημένου του Ρέντζο Ιοτζέλι που πέθανε σε ηλικία 71 ετών.

Ο Ρέντζο ήταν πολύ δεμένος με τον Τόλντο τον οποίο υιοθέτησε από καταφύγιο ζώων όταν ήταν τριών μηνών, όμως δε περίμενε κανείς ότι ο γάτος θα εξέφραζε την αφοσίωσή του με αυτό τον τρόπο.

Η σύζυγος του ιδιοκτήτη του Τόλντο περιέγραψε στην Corriere della Sera πώς ο μικρός τριχωτός φίλος της οικογένειας κάνει τη βόλτα του κάθε ημέρα προς το κοιμητήριο. «Και σήμερα, πήγα στο μνήμα του συζύγου μου και ο Τόλντο με ακολούθησε. Στο δρόμο συνάντησα έναν γνωστό μου και μου είπε ότι νωρίτερα τον είχε δει πάλι στον τάφο του Ρέντζο», είπε η Αντα Ιοτζέλι.


Δεν είναι όμως μόνο ο περαστικός που τον είδε, αλλά πολλοί που επισκέπτονται το κοιμητήριο της περιοχής πλέον τον γνωρίζουν καθώς εδώ και ενάμιση χρόνο τον βλέπουν να προσφέρει τα δωράκια του και να ξαπλώνει πάνω στον τάφο.

Όπως είπε η σύζυγος του Ρέντζο, «όλα ξεκίνησαν την ημέρα της κηδείας του συζύγου μου. Τότε ο Τόλντο ακολούθησε τη νεκρική πομπή μέχρι το μνήμα του και από εκείνη την ημέρα κάνει την εμφάνισή του και φυλάει τον αγαπημένο του Ρέντζο. Είναι ξεχωριστός γάτος. Δε μπορείς παρά να τον αγαπήσεις, όπως έκανε ο σύζυγός μου».

Η ιστορία του Τόλντο θυμίζει έντονα εκείνη του σκύλου Χάτσικο, ενός λευκού ιαπωνικού ακίτα που πιστός στο αφεντικό του τον περίμενε στο σταθμό του τρένου, ακόμα κι όταν εκείνος πέθανε από εγκεφαλικό. Ο Χάτσικο, που στα ιαπωνικά σημαίνει «πιστός σκύλος», τον περίμενε στον σιδηροδρομικό σταθμό επί δέκα χρόνια ακόμα και αν το αφεντικό του δεν εμφανίστηκε ποτέ. Με τη στάση του συγκίνησε πολλούς, έγινε σύμβολο αφοσίωσης και η ιστορία του μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «Χάτσικο: η ιστορία ενός σκύλου» με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ και ένα ανοιχτόχρωμο ακίτα. Πλέον όλοι μπορούν να θαυμάσουν τον Χάτσικο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια καθώς έξω από την είσοδο φιγουράρει ένα μπρούτζινο άγαλμα που τον απεικονίζει καθιστό να περιμένει ακόμα το αφεντικό του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ΠAΣOK του ...Rockefeller!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ΠAΣOK του ...Rockefeller!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ