2013-01-02 23:23:02
Φωτογραφία για Η Κύπρος απολογήθηκε στην Αίγυπτο
«Δημόσια και ειλικρινά τη λύπη του» στην Αίγυπτο, εκφράζει το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών, μετά από οδηγίες του Προέδρου Χριστόφια και... «απολογείται για την όλη μεταχείριση της Πρέσβεως της Αιγύπτου, Menha Mahrous Bakhoum», σε σχέση με το γνωστό επεισόδιο στο αεροδρόμιο Λάρνακας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε αφού το ζήτημα έτεινε να αναβαθμιστεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο.

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή υποδεικνύει παράλληλα πως η όλη μεταχείριση της Πρέσβεως «δεν συνάδει με την αρχή του απαραβίαστου του προσώπου και του σεβασμού των διπλωματικών αντιπροσώπων».

Η κ. Μαρκουλλή υπενθυμίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η ενδελεχής έρευνα για το όλο συμβάν.

Διαβεβαιώνει, τέλος, την Κυβέρνηση και το φίλο λαό της Αιγύπτου ότι «η κυπριακή Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου εκτιμούν τα μέγιστα τις διαχρονικά άριστες και αδελφικές σχέσεις της Κύπρου με τη φίλη χώρα της Αιγύπτου και θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση αυτών των σχέσεων σε όλους τους τομείς».

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ