2013-01-02 17:40:03
Φωτογραφία για Η λίστα Λαγκάρντ και η λίστα του Stern
Η άθλια διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ από το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποτέλεσε τη μείζονα απόδειξη για τους ξένους πιστωτές ότι δεν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτικούς συνομιλητές τους στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εξαιρείται, τουλάχιστον προς το παρόν. Από την άλλη, το δημοσίευμα του Stern με τον δεικτικό τίτλο «Μονοπώλιο των εκατομμυριούχων» ισχυρίζεται ότι 2.000 οικογένειες διαμόρφωσαν ένα σαθρό σύστημα διοίκησης της χώρας και αποκόμισαν τεράστια κέρδη, αναφέροντας εμβληματικά ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

Είναι προφανές ότι η κάθε μία από τις δύο λίστες έχει την σκοπιμότητά της και αποκαλύπτει την δυναμική των πραγμάτων. Το συμπέρασμα είναι απλό και το είχαμε υπονοήσει πριν δυο βδομάδες: οι ξένοι έχουν αποφασίσει να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό και το οικονομικό τοπίο και φαίνεται ότι στα πρόσωπα του Αντ. Σαμαρά και του Γιάν. Στουρνάρα βρήκαν αποτελεσματικούς συμμάχους στο εγχείρημά τους.


Έμπειρος Ευρωπαίος διπλωμάτης σχολίαζε τις προάλλες πως «αν ένας πολιτικός λέει ότι δεν ήξερε ότι η γυναίκα του έχει λεφτά στην Ελβετία και δύο μνημονιακοί πρώην υπουργοί σφάζονται μεταξύ τους, τότε, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα παρακολουθήσουμε ένα απίστευτο θρίλερ ‘ανθρωποφαγίας’ στο επόμενο διάστημα… Θα φαγωθούν μεταξύ τους», προέβλεψε να νόημα.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το αίτημα για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, από τα τρία κυβερνητικά κόμματα στη Βουλή, με το επιχείρημα ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε το κίνητρο και τη δυνατότητα να αλλάξει τη λίστα. Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά. Υπενθυμίζεται ότι στην αυθεντική λίστα, περιλαμβάνονται τα ονόματα σε σχέση των Ανδρέα Ρωσσώνη (σύζυγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου), Συμεών Σικιαρίδη και της συζύγου του Ελένης Παπακωνσταντίνου. Οι δύο κυρίες είναι εξαδέλφες του πρώην υπουργού. Σημειωτέον ότι η τελευταία είναι μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

rizopoulospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Mα, πώς το έκανε;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mα, πώς το έκανε;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ