2013-01-02 09:38:22
Φωτογραφία για Κοζάνη: Συμμορία αθίγγανων είχε ρημάξει την Κοζάνη.
Δύο αθίγγανοι από τη Βέροια οι εγκέφαλοι, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Έντεκα κλοπές σε σπίτια της πόλης της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, είχε διαπράξει μία σπείρα αθίγγανων από τη Βέροια, με συνολική λεία χρυσαφικά αξίας περίπου 30.000 ευρώ και μετρητά 2.400 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, καθώς ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο εγκεφάλων της σπείρας που δρούσε επαγγελματικά στην περιοχή, ενός 29χρονου ημεδαπού άνδρα και της 23χρονης συζύγου του. Πρόκειται για ανδρόγυνο, το οποίο ζει σε οικισμό αθίγγανων έξω από τη Βέροια, δίπλα στο Μακροχώρι. Στις «επιχειρήσεις» που πραγματοποιούσαν στην περιοχή είχαν μαζί τους και άλλους αθίγγανους, συγκροτώντας συνήθως ομάδες των τριών – τεσσάρων ατόμων.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, ιχνών και πειστηρίων, εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην πόλη της Κοζάνης, καθώς και σε οικισμούς, όπως Κρόκο,. Κοιλάδα κ.λ.π., που διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2012, συνήθως κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες.


Οι φερόμενοι ως δράστες από κοινού με άλλα άγνωστα άτομα, έχοντας συγκροτήσει ομάδα που λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση με κατανεμημένους ρόλους, αποτελούμενη κάθε φορά από τρία ή τέσσερα άτομα και χρησιμοποιώντας διάφορα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους, δρούσε με σκοπό την διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Οι φερόμενοι ως δράστες, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν χρυσαφικά και χρήσιμα αντικείμενα αξίας 39.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των φερομένων δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Κατά των δύο ατόμων που ταυτοποιήθηκαν θα σχηματιστεί δικογραφία, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα άτομα της σπείρας.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως ο 29χρονος άνδρας, είναι ο δράστης μιας πολύ μεγαλύτερης κλοπής που διέπραξε πριν από δύο χρόνια στην πόλη της Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραβίασε παρκαρισμένο στην πλατεία αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε γνωστό πρατηριούχο υγρών καυσίμων της πόλης. Από το αυτοκίνητο αφήρεσε το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, καθώς και διάφορα έγγραφα.

 e-ptolemeos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ