2013-01-02 08:51:03
Φωτογραφία για «Είχα 6 μήνες να δω το παιδί μου»
«Εχω να προαυλιστώ 8 μήνες, οκτώ ολόκληρους μήνες έχω να βγω στο προαύλιο, έχω χάσει τα μισά μου μαλλιά και είμαι σε αθλία κατάσταση. Εύχομαι καμία μάνα να μη βρεθεί στη θέση μου...». Με αυτά τα λόγια, που η ίδια αποκαλεί καταγγελία, η Βίκυ Σταμάτη περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται έπειτα από πολλούς μήνες πίσω από τα κάγκελα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Εμφανώς ταλαιπωρημένη, η σύζυγος του πρώην κορυφαίου υπουργού διαψεύδει πολλά από τα οποία κατά καιρούς κυκλοφορούν, και έχουν να κάνουν με την προσωπική και οικογενειακή της κατάσταση, «καρφώνει» την κόρη του άνδρα της, ενώ δεν παραλείπει να βάλει στο στόχαστρο και τη σύζυγο του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι και εκείνη έπρεπε να είναι στη φυλακή.

Τα Χριστούγεννα και η εορταστική ατμόσφαιρα δεν αγγίζουν τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, που, απ’ ό,τι φαίνεται, αρχίζει σιγά-σιγά να συμβιβάζεται με την κατάσταση και το μέλλον της, ενώ δείχνει αποφασισμένη να μιλήσει και να πει πολλά για την υπόθεση που έστειλε την ίδια και τον σύζυγό της φυλακή. Για εκείνη, πρώτη και ίσως μοναδική προτεραιότητα είναι ο εξάχρονος γιος της. Ενα αγοράκι που βρέθηκε ξαφνικά χωρίς τους γονείς του και μεγαλώνει με τη γιαγιά και τον παππού, πληρώνοντας ουσιαστικά τα λάθη άλλων.


«Είχα έξι μήνες να δω το παιδί μου»

Η Βίκυ Σταμάτη βρέθηκε ξαφνικά από την απόλυτη χλιδή στα κελιά των Φυλακών Κορυδαλλού, να μοιράζεται μια σκοτεινή «τρύπα» με άλλες κρατούμενες. Η στάση και η συμπεριφορά της, ειδικά τον πρώτο καιρό, ήταν γεμάτες υπερβολή και αυτό ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια να στήσει την υπερασπιστική της γραμμή, αρνούμενη να αντιληφθεί την πραγματικότητα. «Η περίπτωσή μου είναι η μοναδική στα δικαστικά χρονικά», λέει στο «ΘΕΜΑ»: «Υπάρχει ένα εξάχρονο αγοράκι που αυτή τη στιγμή πηγαίνει στο σχολείο και στερήθηκε βίαια και τους δύο γονείς του». Δείχνει να λυγίζει, μια εικόνα που έρχεται σε αντίθεση με αυτή της ψυχρής και απόμακρης κυρίας υπουργού, που ζούσε στον δικό της αποστειρωμένο γυάλινο κόσμο.

«Το παιδί μου τώρα το βλέπω», λέει και αμέσως σπεύδει να συμπληρώσει: «Ομως είχα έξι μήνες να το δω εξαιτίας του κλονισμού που είχα υποστεί. Δεν ξέρω τι σας μεταφέρουν, πάντως να ξέρετε ότι δεν σας μεταφέρουν την αλήθεια...». Ηταν η εποχή που έδειχνε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και γι’ αυτό τον λόγο δεν έβλεπε το παιδί της. Η ίδια περίοδος που την είχε βρει ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχε καταπιεί πέντε αγχολυτικά χάπια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Καταρρακωμένη, απογοητευμένη και με την κάθε ελπίδα να έχει χαθεί, προσπάθησε να κάνει κακό στον ίδιο της τον εαυτό. «Εύχομαι ποτέ και για κανέναν λόγο να μην περάσετε αυτό το κατώφλι. Ούτε απέξω...».

«Σύζυγος υπουργού είναι κι αυτή...»

Η αλήθεια είναι πως, ειδικά τους πρώτους μήνες εγκλεισμού, η Βίκυ Σταμάτη ήρθε πολλές φορές σε αντιπαράθεση με συγκρατούμενές της και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μάλιστα χλευάστηκε το γεγονός ότι συνήθιζε πολλές φορές να απευθύνεται στο προσωπικό των φυλακών μιλώντας αγγλικά. «Η άλλη απέναντι μιλάει γερμανικά. Ασχολήθηκε κανείς μαζί της;», αναρωτιέται αναφερόμενη στην κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή. Μάλιστα αρνείται να αναφέρει ακόμα και το όνομά της αποκαλώντας την «η άλλη».

Φυσικά, δεν αρνείται το γεγονός ότι ως σύζυγος ενός ανθρώπου που υπήρξε κορυφαίος υπουργός τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, σπεύδει όμως να αφήσει αιχμή για τη σύζυγο του κ. Παπαντωνίου. «Κορυφαίου υπουργού σύζυγος υπήρξε και η κυρία Παπαντωνίου. Πού είναι; Την είχατε πρωτοσέλιδο και την είχατε φιλοξενήσει τρεις φορές. Πού είναι; Πού είναι;» αναρωτιέται εμφανώς εκνευρισμένη. Δείχνει μάλιστα να προσπαθεί να συγκρατήσει τον χειμαρρώδη εαυτό της. «Δεν θέλω να σας πω τίποτε άλλο. Σας καταγγέλλω μόνο. Δεν επιθυμώ τίποτα. Σας είπα μόνο δύο λέξεις. Δύο φράσεις μόνο... Υπάρχουν και άλλοι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση. Δεν τους φωτίσατε. Το αντίθετο. Τους βγάλατε από το κάδρο...». Οσο για όλα όσα ακούστηκαν, ότι πήρε ολιγοήμερη άδεια από τη φυλακή ή αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, ξεκαθαρίζει: «Αυτό δεν ισχύει φυσικά. Δεν υπήρξε πουθενά. Αυτό διέρρευσε μέσα από τις φυλακές». Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχική και πνευματική της κατάσταση αναφέρει: «Εχω σώας τας φρένας. Δεν προαυλίζομαι, δέχομαι ελάχιστη τροφή, δεν γυμνάζομαι, δεν ασκούμαι, το αντίθετο με άλλους. Γιατί έχουν εξασφαλισμένα τα νώτα τους. Ολη η αλήθεια στο φως. Αυτό επιθυμώ».

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ακολουθείστε την Αμερική
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ακολουθείστε την Αμερική
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ