2013-01-01 23:15:01
Φωτογραφία για ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ : ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!
Ο Γιάννης Φουντούλης μίλησε στο "RedPlanet.gr" για την περσινή σεζόν και την φετινή δικαίωση του πλάνου της διοίκησης, το πείσμα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο για την επαναφορά της ομάδας στην κορυφή, την καλοκαιρινή ενίσχυση, την προσπάθεια του να βελτιώνεται συνεχώς και το "δέσιμο" του με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά "Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που ήρθα στο μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και σε μία από τις καλύτερες ομάδες πόλο στην Ευρώπη. Γνωρίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσω σκληρά με συμπαίκτες τους μόνιμους πρωταθλητές που συγκαταλέγονται στους κορυφαίους πολίστες της Ευρώπης. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να δικαιώσω όλους όσοι πιστεύουν στις δυνατότητές μου", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Φουντούλη όταν τον Σεπτέμβρη του 2009 οριστικοποιήθηκε η μετακίνηση του από την Χίο στον Ολυμπιακό.

Και πράγματι ο Γιάννης αυτό ακριβώς έκανε! Απέδειξε πως σωστά οι ερυθρόλευκοι εμπιστεύθηκαν το ταλέντο του και πλέον αποτελεί από τους παίκτες - κλειδιά της ομάδας.


Ο άσος του Θρύλου λογίζεται πλέον ως μια πολύ σημαντική μονάδα, όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον, ενώ φυσικά είναι και διεθνής.

Ο Γιάννης Φουντούλης μίλησε για την περσινή σεζόν και την φετινή δικαίωση του πλάνου της διοίκησης, το πείσμα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο για την επαναφορά της ομάδας στην κορυφή, την καλοκαιρινή ενίσχυση, την προσπάθεια του να βελτιώνεται συνεχώς και το "δέσιμο" του με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Φουντούλης:

Γιάννη την περσινή σεζόν ουσιαστικά πρώτος στόχος, όχι μόνο για το τμήμα πόλο, αλλά για όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη ήταν η οικονομική εξυγίανση. Με την αποδυνάμωση του ρόστερ το αποτέλεσμα ήταν και η απώλεια τίτλων. Ωστόσο φέτος ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πολύ ισχυρός μέσα στην πισίνα αλλά και διοικητικά καθώς το συντριπτικό ποσοστό των προβλημάτων έχει λυθεί. Αποτελεί δικαίωση της διοίκησης αυτό το γεγονός;

"Σίγουρα. Αξίζουν πολλά μπράβο στους ανθρώπους της διοίκησης που κατάφεραν να κρατηθεί ο Ερασιτέχνης και φέτος όλα του τα τμήματα να παρουσιάζουν μια εξαιρετική εικόνα. Πέρσι, παρά το γεγονός πως επιχειρήθηκε η οικονομική εξυγίανση, παράλληλα καταφέραμε να ξεπεράσουμε σε μεγάλο ποσοστό την απώλεια καλών παικτών και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Μην ξεχνάμε πως ουσιαστικά το πρωτάθλημα χάθηκε μόλις για ένα σουτ. Η διοίκηση όλο αυτό το διάστημα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ισορροπήσουμε αγωνιστικά και οικονομικά και μάλιστα το καλοκαίρι ενισχυθήκαμε σημαντικά σαν ομάδα με καλούς παίκτες. Οπότε το εγχείρημα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο".

Ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα και για τους περισσότερους είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

"Αυτή την στιγμή είμαστε πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας μόνο νίκες στα ματς πρωταθλήματος. Βέβαια τα δύσκολα για μας δεν έχουν έρθει ακόμη και μετά την διακοπή έχουμε να παίξουμε κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Ωστόσο η περσινή χρονιά μας έχει πεισμώσει και θέλουμε να επανέλθουμε στην κορυφή. Όχι στα λόγια αλλά μέσα από σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και νίκες. Γι' αυτό προσπαθούμε όλοι, αυτό θέλουμε. Να ξαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και στο τέλος της σεζόν να είμαστε επιτυχημένοι".

Τα πράγματα δεν πήγαν καλά κόντρα στην Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι που πολύς κόσμος περίμενε με ανυπομονησία. Είναι αυτή η διαφορά των ομάδων ή ρόλο έπαιξε κυρίως το γεγονός πως η ομάδα βρέθηκε σε κακή μέρα;

"Κατ' αρχήν θα πρέπει να συγχαρούμε τους αντιπάλους μας για την καθαρή τους νίκη. Η Γιουγκ είναι μια σπουδαία ομάδα όμως η διαφορά μας δεν είναι αυτή που δείχνει το τελικό σκορ. Εμείς από την πλευρά μας δεν κάναμε όσα έπρεπε. Σε τομείς του παιχνιδιού που παίζουν σημαντικό ρόλο δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση τόσο ατομικά, όσο και σαν ομάδα. Η εμφάνιση μας στην Κροατία είχε γεμίσει προσδοκίες τον κόσμο και εμάς, κάτι που ίσως μας έφερε παραπάνω άγχος. Πάντως η εικόνα μας δεν είναι αυτή. Δυστυχώς απογοητεύσαμε τον κόσμο και μπορούμε να πούμε πως αυτή η εμφάνιση, που ουσιαστικά ήταν η πρώτη κακή για εμάς μέσα στη σεζόν, αποτελεί "καμπανάκι" για την συνέχεια. Υπάρχει απογοήτευση και στην ομάδα αλλά θα το ξεπεράσουμε δουλεύοντας ακόμη πιο σκληρά στις προπονήσεις".

Από πέρσι παρουσιάζεις μια αξιοθαύμαστη συνέπεια στο σκοράρισμα και εξίσου καλά συνεχίζεις και φέτος. Τί μπορούμε να περιμένουμε από τον Γιάννη Φουντούλη στη συνέχεια;

"Όπως για το κάθε αθλητή, έτσι και για μένα ισχύει πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θέλω συνεχώς να γίνομαι καλύτερος και αυτό θα το καταφέρω μέσα από την προπόνηση. Είμαι σε μια ομάδα που αγαπώ πολύ, υπάρχει "δέσιμο" και στόχος μου είναι να μπορώ να την βοηθάω όσο το δυνατόν περισσότερο με την απόδοση μου. Γι΄αυτό και μέσα από την προπόνηση προσπαθώ να βελτιώνομαι. Το σκοράρισμα δεν είναι αυτοσκοπός για μένα. Δεν αποτελεί προτεραιότητα. Πέρσι χρειαζόταν να παίρνω περισσότερες επιθέσεις, φέτος έχουμε ενισχυθεί πολύ και υπάρχουν επιπλέον λύσεις. Άλλωστε τα γκολ δεν είναι κάτι δεδομένο. Άλλοτε είσαι σε φόρμα, έχεις ρυθμό και τα βάζεις και άλλοτε όχι. Μου αρέσει να προσφέρω στην ομάδα όπου χρειάζεται. Στην άμυνα, παντού, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού".

Γιάννη μια ευχή για τον σύλλογο και τον κόσμο της ομάδας ενόψει του νέου έτους;

"Εύχομαι στους φίλους του Ολυμπιακού αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, υγεία, ευτυχία, καλές γιορτές και με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Στον σύλλογο εύχομαι να έχει σημαντικές επιτυχίες και φυσικά το νέο έτος να βρει και πάλι το τμήμα πόλο εκεί που του αξίζει, στην κορυφή".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ