2013-01-01 22:46:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Να «τρέξει» η απόφαση για τα δάνεια των πυρόπληκτων!
Αναστολή στην καταβολή των δόσεων που οφείλουν στις τράπεζες για το διάστημα από 01/01/2012 έως και 31//12/2012 παρέχεται στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έπειτα από προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα αιτήματα που είχαν κατατεθεί από πυρόπληκτους νομούς και την οποία αποκάλυψε η εφ. ΠΑΤΡΙΣ με πρωτοσέλιδο άρθρο της την περασμένη εβδομάδα. Διευκρινίζεται πως η απόφαση αφορά όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 36579/Β1666/27-8-2007 και δεν έχουν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης οι τόκοι του χρονικού διαστήματος της αναστολής βαρύνουν αποκλειστικά τους δανειολήπτες. Οι δόσεις των οποίων η καταβολή αναστέλλεται προσαυξάνουν ισόποσα και αποπληρώνονται με τις δύο τελευταίες δόσεις. Οι αιτήσεις για την υπαγωγή μπορούν να υποβληθούν στα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2013.


Πρέπει να επιλυθούν ορισμένα ζητήματα

Οι προσπάθειες των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών απέδωσαν καρπούς ωστόσο υπάρχει ακόμα προβληματισμός για ορισμένα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν όπως είναι:

Τι θα γίνει με τις ήδη καταβεβλημένες δόσεις

Τι θα γίνει με τις αυτόματες αναλήψεις που κάνουν οι τράπεζες μέσα από τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων χωρίς την συγκατάθεση των επιχειρηματιών και

Πότε θα παραλάβουν οι τράπεζες την εν λόγω εγκύκλιο για να μπορούν να δέχονται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων

Να μην πέσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ευνοικής απόφασης για τα δάνεια από το ΤΕΜΠΜΕ και εκτιμάται ότι θα δώσει μια σημαντική βοήθεια στην επιχειρηματικότητα του νομού Ηλείας- σύμφωνα με το Επιμελητήριο- που βιώνει μεγάλες δυσκολίες από την έλλειψη ρευστότητας.

Επισημαίνεται ακόμα ότι οι διευθυντές των τραπεζών και οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συμβάλουν στην ταχεία υλοποίηση της απόφαση και να φροντίσουν να μη να αρθούν τυχόν γραφειοκρατικού τύπου δυσκολίες. Οι δανειολήπτες θα πρέπει να επωφεληθούν γρήγορα και να βοηθηθεί η τοπική μας οικονομία.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ