2013-01-01 00:41:49
Φωτογραφία για Στους 35 οι συλληφθέντες για το κύκλωμα ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη,Βόλο,Αγρίνιο.. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 5 αστυνομικοί και 2 αρχιφύλακες.
Αλλες έξι συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που έλαβε χώρα την Κυριακή σε τρεις ελληνικές πόλεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και επτά αστυνομικοί ανάμεσά τους ένας 33χρονος αστυνομικός και δύο 49χρονοι αρχιφύλακες. Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 57 άτομα ανάμεσά τους και πέντε έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας, ενώ από το σύνολο των κατηγορουμένων οι 43 φέρονται ως ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 14 ως συνεργοί.

 Στη δράση του πολυμελούς κυκλώματος περιλαμβάνονται πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, σκηνοθετημένες συλλήψεις με ανταλλάγματα ποσότητες ναρκωτικών και εξαγορά ελαφρυντικών αντί μεγάλων χρηματικών ποσών. Επιπλέον, οι αστυνομικοί εμφανίζονται να συμμετέχουν σε «αλισβερίσι» με τους κακοποιούς, στους οποίους έδιναν «μίζες» προκειμένου να «φορτώσουν» σε τρίτα πρόσωπα ποσότητες ναρκωτικών οι οποίοι και συλλαμβάνονταν
. Στη συνέχεια «πιστώνονταν» τις πληροφορίες έγκλειστοι των φυλακών, από τους οποίους οι αστυνομικοί είχαν εισπράξει χρήματα, και μ' αυτόν τον τρόπο αποσπούσαν ελαφρυντικά από τα δικαστήρια, αφού εμφανίζονταν να καταδίδουν κυκλώματα ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, «η οργάνωση έκανε συμφωνίες με συγκεκριμένες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου καθ' υπόδειξή της να συλληφθούν άτομα που διακινούσαν ή είχαν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Στα πλαίσια των συνεργασιών αυτών ενεργοποιούνταν καταχρηστικά επ' ονόματι συγκεκριμένων ατόμων το άρθρο 27 του νόμου Περί Ναρκωτικών (ευεργετικές διατάξεις σε κάποιους που δίνουν πληροφορίες για την εξάρθρωση κάποιου κυκλώματος) και όχι επ' ονόματι των πραγματικών κατόχων των πληροφοριών. Από αυτή τη διαδικασία είτε λάμβαναν από τους ευεργετηθέντες το ποσό των 10.000 ευρώ είτε ποσότητες ναρκωτικών». Αναφορικά με τους τρεις φερόμενους ως «αρχηγούς» της οργάνωσης, οι δύο δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο τρίτος είχε αναλάβει την εισαγωγή τους από την Αλβανία. Κατά την επιχείρηση σε σπίτια των συλληφθέντων σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζών, συναλλαγματικές μεγάλων χρηματικών ποσών, τρία πιστόλια, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου, ποσότητες ναρκωτικών κ.ά. Οι 35 συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες. Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία. Πηγή: Στους 35 οι συλληφθέντες για το κύκλωμα ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη,Βόλο,Αγρίνιο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/83842#ixzz2GfictNDh
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ