2012-12-31 22:24:04
Φωτογραφία για Εσείς το στείλατε το γράμμα σας;
Πολλά μπορεί να αλλάζουν στη ζωή, όχι όμως και η παιδικά αθωότητα. Ο Ορφέας ζήτησε το κουδούνι του τάρανδου (!) - ευτυχώς το βρήκαμε - η Όλγα ένα καρότσι, ο Βασίλης τη Μονόπολη, η Φαίη καραμέλες, η Άσπα ένα μωρό που να μιλάει... ο Νίκος ένα σετ ζωγραφικής, η Ελενίτσα ... μπισκότα!

Όλα θέλουν κάτι και ευτυχώς ειδικά φέτος προσαρμοσμένο στις τιμές που πρέπει.

Αλλά αυτή η γλυκιά προσμονή είναι το θέμα συζήτησης όλον το μήνα Δεκέμβριο.

Δεκάδες είναι και τα παιδιά που όχι μόνο ζητάνε κάτι από το Άγιο Βασίλη και αυτός τα ακούει, αλλά του στέλνουν και το γράμμα τους, επειδή έτσι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τα κοριτσάκια, πιο τακτικά και πιο τρυφερά, θα αγοράσουν ροζ φακέλους αλληλογραφίας και με τα καλύτερα γράμματά τους, θα εκφράσουν τις γλυκές τους επιθυμίες.

Τα αγόρια, πιο ελεύθερα, θα γράψουν το γράμμα σε ό,τι χαρτί βρουν, αλλά πάντα με σεβασμό στο πρόσωπο του Άγιου Βασίλη. Πάντως όλα, εκτός από το να ζητήσουν το δώρο, θα χαρίσουν και μια ζωγραφιά!


Κι έτσι τα γραμματοκιβώτια του Άγιου Βασίλη, που πάντα ξεχωρίζουν από τα καθιερωμένα κίτρινα για να μην γίνει κανένα λάθος, γεμίζουν με ... παιδικές επιθυμίες.

Καμιά φορά τυχαίνει στα γράμματα να μη ζητούν μόνο παιχνίδια αλλά και άλλα «αγαθά» που σχετίζονται με την καθημερινότητα τους και την οικογενειακή γαλήνη. Χρόνια τώρα έχει εδραιωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των παιδιών και του Άγιου Βασίλη. Λίγο είναι να υπάρχει κάποιος και να σου κάνει το χατίρι;

Από το Ηράκλειο κάθε χρόνο περίπου 500 γράμματα ταξιδεύουν προς το Βόρειο Πόλο εκεί που είναι το σπίτι του Άγιου Βασίλη, είπε στο MadeinCreta o προϊστάμενος των ΕΛΤΑ κ. Γιώργος Καλοχριστιανάκης.

Και όλοι στα ταχυδρομεία είναι πολύ προσεκτικοί με αυτήν την αλληλογραφία. Άλλωστε έχουμε και κάνουμε με παιδιά και ... αλίμονο αν τα βάλει κάποιος μαζί τους.

Όλα τα γράμματα που φεύγουν από το Ηράκλειο ή τις άλλες πόλεις συγκεντρώνονται στην κεντρική υπηρεσία των ΕΛΤΑ στην πρωτεύουσα και από εκεί βρίσκουν το δρόμο τους.

«Και όλα τα παιδιά πρέπει να είναι ήσυχα και να μην έχουν καμία αμφιβολία. Το γράμμα τους θα φτάσει οπωσδήποτε στον τελικό προορισμό του», διαβεβαίωσε ο κ. Γιώργος Καλοχριστιανάκης .

Και αν γίνει κανένα λάθος και ο Άγιος Βασίλης δεν φέρει αυτό που ζητήσατε, μην του φωνάξετε, ούτε να θυμώσετε μαζί του. Μπορεί να έγινε ένα μικρό λάθος και να μπερδεύτηκε, είναι και λίγο μεγάλος βλέπετε , κι έχει αρχίσει και ξεχνάει.

Αν όχι φέτος, σίγουρα την άλλη φορά, θα επανορθώσει madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ