2012-12-31 21:11:06
Φωτογραφία για Δικαστική νίκη της Porsche
Σημαντική δικαστική νίκη πέτυχε η Porsche εναντίον 26 hedge funds που είχαν στραφεί εναντίον της για την πολύκροτη εξαγορά των μετοχών της Volskwagen το 2008.

Το Ανώτερο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε πρωτόδικη απόφαση και έκρινε ότι δεν είναι το αρμόδιο για να εκδικάσει αυτή την υπόθεση. To 5μελές δικαστήριο απεφάνθη, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να εκδικάζονται τέτοιες υποθέσεις, επί αμερικανικού εδάφους, για εταιρείες που εδρεύουν εκτός ΗΠΑ.

Τα 26 hedge fund κατηγόρησαν την Porsche για παραπλάνηση των επενδυτών. Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι ενώ τον Οκτώβριο του 2008, η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωνε επισήμως ότι δεν είχε σχέδια εξαγοράς της Volkswagen, μυστικά εξαγόραζε κοινές μετοχές της εταιρείας που τελούσαν υπό διαπραγμάτευση ελεύθερα. 

Όταν η Porsche αποκάλυψε ότι είχε αποκτήσει το 75% της VW, η μετοχή της τελευταίας εκτοξεύθηκε με αποτέλεσμα να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, από πλευράς κεφαλαιοποίησης. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, εισαγγελείς στην Στουτγάρδη, έδρα της Porsche, ανακοίνωσαν ότι απαγγέλλονται κατηγορίες χειραγώγησης της αγοράς εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Porsche, Wendelin Wiedekin και του οικονομικού διευθυντή Holger Harter, για το θέμα της αγοράς των μετοχών της VW. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Porsche, Robert Giuffra, έκανε λόγο για "σημαντική δικαστική νίκη".
autotriti
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ