2012-12-31 20:00:42
Φωτογραφία για ΘΡΥΛΙΚΟ ΕΤΟΣ... ΕΠΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ! (VIDEOS, FULL GAME VIDEO & PHOTOS)
Ο Ολυμπιακός το 2012 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης. Το ερυθρόλευκο και θρυλικό έπος της Πόλης ήταν το συγκλονιστικότερο γεγονός της χρονιάς για τον κόσμο του Θρύλου.

Ο Ολυμπιακός από το... "πουθενά" που τον κατέτασσαν όλοι βρέθηκε μάγκικα και παλικαρίσια, όπως του αξίζει στην κορυφή της Ευρώπης! Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και τα... "μωρά" του που έγιναν ΑΝΤΡΕΣ, μας χάρισαν στιγμές υπέρτατης χαράς και περηφάνιας!

Αυτά τα παιδιά που ελάχιστοι πίστεψαν έφεραν τον Θρύλο μας και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης αρχικά και της Ελλάδας αργότερα!

Ευτυχώς οι ίδιοι πίστεψαν στους εαυτούς τους και με συνοδοιπόρους τους προέδρους του Θρύλου, τους... "μάγκες" Αγγελόπουλους που μετά από τόσα χρόνια δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, ανάγκασαν όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα να προσκυνήσουν στο μεγαλείο του Θρύλου!

Ο Ολυμπιακός του "Ντούντα" τον περασμένο Μάη πήγε στο Final-Four της Κωνσταντινούπολης ως το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά κατάφερε να πάει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κατακτώντας στο τέλος τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης δίκαια, πανάξια και καθαρά.


Οι ερυθρόλευκοι την Παρασκευή 11 Μαΐου αντιμετώπισαν στον πρώτο ημιτελικό την Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν η πιο σταθερή ομάδα πέρσι στην Euroleague μέχρι πριν το Final-Four. Παρά το γεγονός αυτό όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τους Καταλανούς με 68-64, έχοντας για πολυτιμότερο παίκτη τον Βασίλη Σπανούλη (21π, 6ασ).

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (13/5) τα "παιδιά" του Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιμετώπισαν το μεγάλο φαβορί που ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό.

Στο 28' της αναμέτρησης ο Σβεντ έδωσε στους Ρώσους προβάδισμα 19 πόντων (53-34), με τους Μοσχοβίτες να εφησυχάζουν αισθανόμενοι πως θα κερδίσουν το ματς. Έκαναν όμως τεράστιο λάθος! Οι ΜΑΓΚΕΣ Ολυμπιακού στη συνέχεια "ξεχειλίζοντας" από αυταπάρνηση, θέληση, μαχητικότητα, πάθος, πίστη και αποφασιστικότητα, απάντησαν με εντυπωσιακό τρόπο, πραγματοποιώντας την συγκλονιστικότερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Με ένα επί μέρους σκορ 8-28 στα τελευταία δώδεκα λεπτά του αγώνα, ο Θρύλος πήρε τη νίκη και το τρόπαιο ύστερα από δεκαπέντε χρόνια, κερδίζοντας με σκορ 61-62 την τρομοκρατημένη ΤΣΣΚΑ, προσφέροντας και ένα θρυλικό και ανατριχιαστικό highlight στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Ο αρχηγός στην τελευταία επίθεση τράβηξε πάνω του τον Αντρέι Κιριλένκο και παράλληλα είδε έξυπνα αριστερά του τον αμαρκάριστο Γιώργο Πρίντεζη, στον οποίο και έδωσε πάσα. Ο 27χρονος πάουερ-φόργουορντ εκείνη τη στιγμή, στην εκπνοή του χρόνου, όντας ψύχραιμος και γεμάτος αυτοπεποίθηση πραγματοποίησε το σουτ της... ζωής του, στο οποίο και ευστόχησε, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στον Ολυμπιακό.

To θαύμα των θαυμάτων που συγκλόνισε και άφησε άφωνο ολόκληρο τον μπασκετικό κόσμο, το έπος της Πόλης στο οποίο υποκλίθηκαν φίλοι και εχθροί, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο και την δυναμική αυτής της υπέροχης ομάδας, η οποία μέσα στο παρκέ έκανε κατάθεση ψυχής, ήταν πλέον γεγονός. Δέος, συγκίνηση και περηφάνια.

Τα λόγια φτωχά για να περιγράψουν τα συναισθήματα Απλά ξαναζήστε το!

Όλη την πορεία του Ολυμπιακού:

Ημιτελικός: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 68-64

Ολόκληρη η διάρκεια του τελικού:

Βίντεο αφιέρωμα στον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό:

Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι σκαρφάλωσαν και στην κορυφή της Ελλάδας. 15 χρόνια μετά το 1997 παίρνουν τα σκήπτρα του βασιλιά, βάζοντας τέλος στην παντοκρατορία του Παναθηναϊκού.

Η νέα χρονιά θα βρει τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης με τον ίδιο (σχεδόν) κορμό, αλλά χωρίς τον Ντούσαν Ίβκοβιτς που δεν μένει πια εδώ. Όμως, η πανέμορφη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, το παραμύθι με τις ατελείωτες κορυφές συνεχίζεται. Και θα συνεχίζεται στο διηνεκές, όσο υπάρχουν οικογένειες να επενδύουν και μεγάλοι αθλητές να αποδίδουν και να κάνουν υπερβάσεις!

Καλή ερυθρόλευκη χρονιά!
olympiacos-blog
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ