2012-12-31 19:23:03
Φωτογραφία για Επαναφέρει την πρόταση για τετραμερή ο Έρογλου
Την πρότασή του για τετραμερή ή πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό επαναλαμβάνει στο μήνυμά του για το νέο χρόνο ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου λέγοντας πως... οι φωνές που ακούγονται από την ε/κ πλευρά για κάτι τέτοιο «δεν είναι θετικές».

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου ευχήθηκε όπως μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου θα αρχίσει μια νέα διαδικασία που θα έχει χρονοδιάγραμμα και θα ολοκληρωθεί σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προς την κατεύθυνση ενός αποτελέσματος.

Επισημαίνοντας ότι με την Τουρκία υπάρχει σύμπνοια όσον αφορά το Κυπριακό, αναφέρει ότι θα συνεχίσουν θα καταβάλλουν ειλικρινείς προσπάθειες για μια συμφωνία που «να βασίζεται στις πραγματικότητες στο νησί». Αυτό που αναμένουν από όλες τις πλευρές σχετικά με το Κυπριακό, συνεχίζει, είναι να επηρεάσουν προς τη σωστή κατεύθυνση την ε/κ πλευρά έναντι των ειλικρινών προσπαθειών της τ/κ πλευράς και να συμβάλλουν ώστε να βρεθεί μια διέξοδος για να μην κρατούνται οι Τ/κ όμηροι. «Πιστεύουμε ότι οι θετικές υποδείξεις προς την ε/κ πλευρά έχουν μεγάλη σημασία για μια λύση». Ευχήθηκε επίσης όπως το 2013 είναι ένα έτος ειρήνης και συμφωνίας για την Κύπρο.


Ο Ντερβίς Ερογλου αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση στο ψευδοκράτος εκφράζει την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί ο δυναμισμός για την προστασία της πολιτικής και θα φανεί ότι είναι εφικτό χωρίς περεταίρω καθυστέρηση να γίνουν αυτά που πρέπει για την καθοδήγηση του «λαού» σε επιτυχίες. Στέλνοντας μήνυμα και προς τις συντεχνίες αναφέρει ότι όλοι οι οργανισμοί, «θεσμοί» και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ο Τ/κ ηγέτης είπε πως έχουν καθήκον και υπευθυνότητα να κάνουν βήματα προς «όφελος» της χώρας.

Η αντιπαράθεση «κυβέρνησης» - συνδικάτων, συνεχίζει, απειλεί την ευημερία της κοινωνίας και σημειώνει ότι είναι προτιμητέο να λυθούν τα προβλήματα στον «δήμο» Λευκωσίας και την «αρχή ηλεκτρισμού» μέσω διαλόγου και προσέγγισης.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ