2012-12-31 18:39:10
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Ψάχνoυν τις αποκλίσεις με τα τέλη από τη ΔΕΗ
Θέμα στην ΚΕΔΕ έφερε ο δήμαρχος Αγρινίου για τα λεφτά των δήμων από τη ΔΕΗ, αφού ζήτησε εξηγήσεις ο ίδιος γιατί τα ποσά που αποδίδονται έχουν ακατανόητη απόκλιση

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της χρονιάς στο Αγρίνιο έγινε μια επισήμανση που λόγω των πολλών θεμάτων πέρασε κάπως απαρατήρητη: Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Μοσχολιό υπάρχει σοβαρή απόκλιση στα χρήματα που πρέπει να αποδίδονται στο δήμο Αγρινίου από τα τέλη που εισπράττει η ΔΕΗ για λογαριασμό του.

Τέλη ανταποδοτικά που εισπράττονται από την πανίσχυρη ΔΕΗ για να πάνε σε υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη. «Δεν είναι όμως δυνατόν τον ένα μήνα να παίρνουν ένα ποσό και τον αμέσως επόμενο μήνα να παίρνουμε το ¼ του ποσού αυτού. Και δεν είναι δικαιολογία αυτό που λέγεται ότι δεν πληρώνει ΔΕΗ τον τελευταίο καιρό ο κόσμος. Τελικά κάνει το χρέος του και πληρώνει, εκτός από τους συμπολίτες μας που αδυνατούν. Αλλά αυτή η αδυναμία είναι ποσοστιαία όλο το χρόνο κα εμφανίζεται σε όλους τους μήνες» ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου.


Σύμφωνα με όσα ο ίδιος αποκάλυψε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόδοση των δύο τελευταίων μηνών από τον κρατικό ενεργειακό κολοσσό. Ενώ για το Νοέμβριο ο δήμος Αγρινίου πήρε 520 χιλιάδες ευρώ περίπου για το Δεκέμβριο πήρε 120 χιλιάδες μόλις!

«Έχω μια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει αλλά δεν μπορώ να πω κάτι πριν διερευνηθεί το θέμα» επεσήμανε ο κ. Μοσχολιός. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες έχει ήδη απευθυνθεί στη διοίκηση της ΔΕΗ ενημερώνοντας για τις τεράστιες αποκλίσεις και ζητώντας εξηγήσεις ενώ το Αγρίνιο πρωτοστατεί σε κινήσεις της ΚΕΔΕ για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Γιατί δεν είναι η μόνη πόλη στην οποία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο και τώρα, μετά από την κινητικότητα αυτή και την ενημέρωση Μοσχολιού, το θέμα θα ερευνηθεί συνολικά από την Ένωση των δήμων όλης της χώρα για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

Πηγή: agriniopress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ