2012-12-31 12:24:03
Φωτογραφία για Γιατί ρε ΣΥΡΙΖΑ;
Γράφει ο Τσανούσης Στάμος

Στην σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά απο τα συνεχόμενα μνημόνια , απο τον συνεχόμενο κατήφορο της χώρας μας δεν κακίζω τόσο τα κόμματα της συμπολίτευσης όσο το ΣΥΡΙΖΑ Στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000-1.500 άνθρωποι και οικογένειες οι οποίες λυμαίνονται την χώρα τα τελευταία 50 χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοι ακόμα και όταν αποσύρονται αφήνουν σπόρο τους γιους και τις κόρες που αναλαμβάνουν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της καταστροφής της Ελλάδας.

Κόρες , γιοί , ανηψιοί και λοιποί γόνοι πολιτικών ανεξάρτητα απο τον δείκτη νοημοσύνης , ανεξάρτητα απο τις ικανότητες , την κατάρτιση και την επαγγελματική εμπειρία έχουν θεσμοθετημένη εξασφάλιση πολιτικής σταδιοδρομίας.

Αριστεροί , δεξιοί , κεντρώοι καρκίνοι μολύνουν οτιδήποτε υγιές καταστρέφοντας οποιαδήποτε ελπίδα προκοπής της Ελλάδας.

Μέσα σε αυτη τη συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ , ένα κόμμα της αριστεράς ξεπήδησε ως η ομαδική αντίδραση των σκεπτόμενων Ελλήνων απέναντι στον αργό θάνατο που οι πολιτικές αυτές βδέλες έχουν επιβάλει στην Ελλάδα ρουφώντας της το αιμα.


Δυστυχώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πως είναι ικανός μόνο για αντίδραση. Μόνο για να λέει "όχι". Τόσο που ο πρόεδρος του συνηθισμένος απο τα αλλεπάλληλα "όχι" είπε όχι ακόμα και στην ψηφοφορία της βουλής για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Το μάζεψε βέβαια αμέσως αλλα η θεατρικότητα της στιγμής αποτύπωσε τον αντιδραστικό χαρακτήρα μιας ολόκληρης παράταξης.

Συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τροπο να μην γίνει ο ευεργέτης της Ελλάδας , να μην γραφτεί ως ο σωτήρας της χώρας αλλα να διώξει οτιδήποτε δεν είναι αντιδραστικό και να κρατήσει μόνο οπαδούς. Όχι φίλους ή υποστηρικτές αλλα οπαδούς.

Τα χτυπήματα είναι αλλεπάλληλα αλλά πια η κατάσταση κατα την άποψή μου έχει ξεφύγει απο κάθε πλαίσιο λογικής και μετριοπάθειας.

Ανακοίνωση για την επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Πρόσφατα η αστυνομία ακολουθώντας την νόμιμη οδό εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ απομακρύνοντας και συλλαμβάνοντας μικροπωλητές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αντιδράσει προτάσσοντας το επιχείρημα της ασυλίας του χώρου των πανεπιστημίων. Γιατι περί ασυλίας και οχι ασύλου πρόκειται ,που απολαμβάνουν πανεπιστημιακοί, κόμματα και νεολαίες που καμία σχέση δεν έχουν με το πανεπιστημιακό άσυλο.

Μια κλειστή κάστα , αυτή των πανεπιστημιακών, που προσομοιάζει σε αυτήν των πολιτικών. Κλειστή ομάδα στην οποία αν δεν ανήκεις γενετικά ή αν δεν γίνεις αρκετά ευνούχος δεν πρόκειται να εισέλθεις ποτε. Και αυτο με τις ευλογίες των κομμάτων , κυρίως των προοδευτικών. Αλήθεια μπορεί κάποιος ο οποίος δεν ανήκει στην κάστα των πανεπιστημιακών να γίνει πρύτανης ; Έχει γίνει ποτε αυτό ; Η υπάρχει ένα δαχτυλίδι το οποίο πρέπει να παραλάβεις;

Κομματικές νεολαίες λυμαίνονται τα πανεπιστήμια και προωθούν τις άχρηστες όπως αποδείχθηκε απόψεις των κομμάτων τους. ΔΑΠ, ΠΑΣΚ , νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ , του ΚΚΕ και όλα τα αλλα σκουπίδια λερώνουν τον χώρο των πανεπιστημίων με τις ηλίθιες ιδέες τους και κυρίως με τις ηλιθιες πρακτικές του ρουσφετιού , των σημειώσεων , της αποδοχής και κυρίως του φανατισμού.

Τόσο έξω απο κάθε λογική, έχουμε συνδέσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών με την καπέλωση κάθε ιδέας κάτω απο μια κομματική ταυτότητα , οποία και αν είναι αυτή.

Και βέβαια για να δικαιώσουμε αυτη την ελεύθερη διακίνηση κομματικών ιδεών βάζουμε και αλατοπίπερο. Μικροπωλητές, ναρκωμανείς, έμποροι ναρκωτικών και λοιποί παρίες που καμία σπονδή στην ελευθερία δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ βρίσκουν την δική τους δικαίωση.

Και όλο αυτο το άρρωστο σκηνικό , όλη αυτή την σκατίλα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ να την δικαιώσει. Αυτο επιτάσσει η προοδευτικότητά του. Κόμματα και παρατρεχάμενοι μέσα στα πανεπιστήμια. Στους βωμούς της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Είναι βλέπεις πολυ προοδευτικό να βλέπεις το μέλλον της χώρας να καπελώνεται απο κομματικές ταυτότητες και να μαθαίνει απο αυτήν την ηλικία στο ρουσφέτι προκειμένου να πάρει τις καλές σημειώσεις ή την προνομιακή μεταχείριση σε ένα προφορικό μάθημα ή το μεταπτυχιακό που θέλει με αντάλλαγμα την κατάθεση της συνείδησης του σε μια κομματική νεολαία.

Ανακοινωση για την Βίλα Αμαλίας.

Πρόσφατα έγινε και η εκκαθάριση της Βίλα Αμαλίας απο τους "συντρόφους " που ο ΣΥΡΙΖΑ ένιωσε την ανάγκη να υποστηρίξει.

Διάβασα πολλές απο τις ανακοινώσεις υπέρ των καταληψειών της Βίλας. Όλες είναι περίπου ίδιες. Αυτοοργάνωση , αλληλεγγύη και λοιπές ορολογίες είναι σε πρώτη γραμμή. Κάτι πρέπει να πίνουν όλοι αυτοι και λένε τα ίδια ή πρέπει να έχουν και αυτοι κάποιο περιοδικό σαν των Ιεχωβαδων και να κάνουν και φροντιστήρια . Και βέβαια κάτι άλλο εκτός απο τους μπαφους που τους έχουν κάψει τα μυαλά. Βλέπεις και ο μπάφος λόγω της υπερβατικότητας που προσδίδει είναι και αυτός προοδευτικός. Όπως προοδευτικά ήταν και όλα αυτα τα μπουκάλια που περίμεναν υπομονετικά και προοδευτικά να γίνουν οι επόμενες μολώτοφ ενάντια στο σύστημα. Ενάντια στις δυνάμεις κατοχής. Σκέφτηκε κανείς που δικαιώνει τις μούντζες , τα γιαούρτια , τις μολώτοφ ότι δεν θα μπορεί παρά να δικαιώσει και αυτούς που θα τις χρησιμοποιήσουν εναντίων του όταν θα είναι αυτός στην εξουσία ; Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολυ πιθανό σε λίγο καιρο να είναι στην εξουσία. Τι θα έχει να πει όταν οι μούντζες τα γιαούρτια και οι μολώτοφ θα στραφούν ενάντια στην δική του εξουσία;

Πολλές τέτοιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει το τελευταίο διάστημα. Η ανακοίνωση για τον νεαρό στην Παλλήνη που σκότωσε τον επίδοξο ληστή που σημάδεψε την μητέρα του , η ανακοίνωση συμπαράστασης για την παρέλαση των gay στην Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες. Οι παραπάνω δυο κατα την άποψή μου είναι οι δυο πιο αντιπροσωπευτικές του DNA που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλλαγή των κομμάτων , των προσώπων και των ιδεολογιών εξουσίας αλλα όχι της νοοτροπίας εξουσίας.

Η παρούσα κατάσταση χρειάζεται συστράτευση όλων των Ελλήνων , όχι κομματική. Συστράτευση προοδευτική και αληθινά δημοκρατική και όχι αλλαγή προσώπων ή κομμάτων αλλα αλλαγή πολιτεύματος. Επαναφορά στην Δημοκρατία. Και αυτη δεν πρόκειται να γίνει απο κόμματα - επίδοξους γαμπρούς για δεύτερο γάμο.

Στην συγκυρία αυτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι ο εκφραστής της δημιουργικής αντίδρασης , προτίμησε όμως να γίνει η αγαπημένη ομάδα της εξέδρας των οπαδών.

Για αυτόν άλλωστε τον λόγο όλα τα σαπάκια, όλα τα παράσιτα και παρατρεχάμενοι του πάλαι ποτε μεγάλου ΠΑΣΟΚ βρήκαν την επόμενη στέγη τους.

Για αυτα τον κακίζω...

stsanoussis.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ