2012-12-31 11:29:03
Φωτογραφία για Σε διαπραγμάτευση με τον Οτσαλάν η Τουρκία, για να καταθέσει τα όπλα το PKK
Η Τουρκία διεξάγει συνομιλίες με το φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για να πείσει την οργάνωση να καταθέσει οριστικά τα όπλα, αναφέρει σε... συνέντευξή του σύμβουλος του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γιαλτσίν Ακντογάν, μιλώντας στην εφημερίδα "Taraf", εξήγησε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί από το PKK προσωρινή ανακωχή, αλλά οριστικό τέλος της ένοπλης σύγκρουσης και για το λόγο αυτό προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την επιρροή του φυλακισμένου Οτσαλάν πάνω στην οργάνωση.

Μερικές ημέρες νωρίτερα και ο ίδιος ο Ερντογάν είχε αναφερθεί στις συνομιλίες, λέγοντας πως οι μυστικές υπηρεσίες μιλούν με τον Οτσαλάν, αλλά η συνέχιση των επαφών εξαρτάται από το αν θα υπάρχει αποτέλεσμα: «Αν δούμε φως, θα συνεχίσουμε. Αν όχι, θα σταματήσουμε εκεί».

Συνομιλίες με τον Κούρδο ηγέτη, όπως αναφέρει το news.in.gr, με πληροφορίες από το "Associated Press", είχαν γίνει και σε άλλες περιστάσεις από το 1999, οπότε και συνελήφθη, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε απτά αποτελέσματα.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι -αντάρτες, στρατιώτες και άμαχοι- έχουν σκοτωθεί από το 1984, όταν το PKK άρχισε τον ένοπλο αγώνα του.

Το 2012 ήταν μια από τις πιο έντονες χρονιές, με αλλεπάλληλα επεισόδια, εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και αντεπιθέσεις των ανταρτών, σε μια μεγάλη ζώνη στη νοτιοανατολική Τουρκία.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ολοκληρώνεται του Στάμου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ολοκληρώνεται του Στάμου
Έγκυος η Kim Kardashian!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έγκυος η Kim Kardashian!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ