2012-12-31 08:26:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο μισό η κίνηση στα καταστήματα από την προηγούμενη Κυριακή – «Χρήματα και όχι χρόνος λείπουν από την αγορά»
Διαφορετική ήταν η εικόνα της αγοράς χθες Κυριακή, στην Πάτρα,σε σχέση με την προηγούμενη, πριν τα Χριστούγεννα, όπου και πάλι τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει.

Όπως δηλώνει o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος η αγοραστική κίνηση χθες σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, ήταν μειωμένη σχεδόν στο μισό ενώ συνολικά αυτή την εορταστική περίοδο η κίνηση έχει μειωθεί γύρω στο 25%, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , σε σχέση με πέρυσι.

«Η κίνηση χθες ήταν υποτονική και αυτό αποδεικνύει ότι η αγορά δεν έχει δύναμη να αντέξει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. «Αυτό που λείπει από τους καταναλωτές δεν είναι ο χρόνος αλλά τα χρήματα. Σε λίγο θα μας πουν να μένουμε ανοιχτά και τις νύχτες, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα της απασχόλησης».

Και προσθέτει: «Με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή δεν αυξάνεται ο τζίρος απλά μοιράζεται. Αύξηση λειτουργικών εξόδων έχουμε».

Τα καταστήματα σήμερα θα λειτουργήσουν με συνεχόμενο ωράριο από τις 9 μέχρι τις 6.

Την 1η και 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Πηγή: thebest
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟ για... Ανάκογλου και Ντίνα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟ για... Ανάκογλου και Ντίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ