2012-12-30 20:09:46
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μιλάει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ για συνεκμετάλλευση τωνκοιτασμάτων του Αιγαίου έχει προκαλέσει όχι αίσθηση αλλά και οργή. Ο βουλευτής Ροδόπης δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη ότι: «Το Αιγαίο ελληνικό πέλαγος είναι, εντάξει μέχρι εκεί. Αλλά από τη στιγμή που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας». Στις δηλώσεις του μουσουλμάνου βουλευτή απάντησε ο βουλευτής Έβρου των ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης τονίζοντας:

«Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Θράκη, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ο συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ, προτείνει συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου από την Ελλάδα και την Τουρκία
. Ο κ. Καραγιουσούφ, μιλάει χαρακτηριστικά για «μια κοινοπραξία Ελλάδας – Τουρκίας». θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η δήλωση του συναδέλφου Βουλευτή είναι το λιγότερο ατυχής. Η Ελλάδα δε χρειάζεται καμία κοινοπραξία και καμία «συν- διαχείριση» της δικής της περιουσίας. Πολύ περισσότερο, δε χρειάζεται κανενός είδους συμβουλές και υποδείξεις που θίγουν τα συμφέροντα της χώρας. Η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες είναι ικανοί να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον πλούτο των εδαφών τους».

http://www.thrakinea.gr/archives/47451 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ