2012-12-30 17:57:02
Φωτογραφία για Πρωταγωνίστρια σε βραζιλιάνικο σίριαλ η Δωροθέα Μερκούρη
Το μοντέλο με τη μεσογειακή ομορφιά που αποθέωσε ο Γκοτιέ, λάτρεψαν οι Dolce & Gabbana και έγινε κολλητή φίλη της Μόνικα Μπελούτσι γεννιέται στην Ιταλία από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Ιταλό. «Οσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το Mερκούρη είναι ιταλικό επώνυμο», λέει συχνά η ίδια και επισημαίνει: «Είμαι κράμα δύο λαών που έχουν πολύ κοντινά στοιχεία. Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα με θεωρούν Ιταλίδα ενώ στην Ιταλία έχω το παρατσούκλι “La Greca”».

Το μεσογειακό ταμπεραμέντο της την κάνει να ξεχωρίσει εύκολα στον χώρο της ευρωπαϊκής μόδας, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελάχιστες Ελληνίδες που έχουν περπατήσει με περίσσια άνεση σε διάσημα catwalks όπως αυτό του διάσημου οίκου Prada. Η φίλη των Dolce &  Gabbana είναι ξεχωριστή και οι εναλλασσόμενες μεταμορφώσεις της σε ξανθιά, μελαχρινή και κοκκινομάλλα επιβεβαιώνουν εκείνους που τη χαρακτηρίζουν χαμαιλέοντα. Στο σπίτι της, στην Ιταλία, διαθέτει άλλωστε μια σειρά από περούκες προκειμένου να ανταποκρίνεται με ευκολία στις ορέξεις των εκκεντρικών σχεδιαστών που τη θέλουν να υποδύεται διαφορετικούς ρόλους επάνω στις πασαρέλες τους.


Πριν από έναν χρόνο μάλιστα ο μετρ της μόδας Ζαν-Πολ Γκοτιέ τής έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίδειξή του, παρουσιάζοντάς τη στο κοινό της Γαλλίας ως Amy Winehouse. «Με το κατάλληλο μακιγιάζ και το ανάλογο χτένισμα μπορώ να μεταμορφωθώ άνετα σε οτιδήποτε», παραδέχεται η ίδια και συνεχίζει: «Κάποτε, επειδή το πρόσωπό μου θύμιζε σε κάποιους παραγωγούς εκείνο της τραγουδίστρια Νταλιντά, κέρδισα έναν τηλεοπτικό ρόλο».

Παρότι η μόδα παραμένει η κύρια ενασχόλησή της, η έβδομη τέχνη αποτελούσε πάντοτε τη μεγάλη της αγάπη. Οι σπουδές υποκριτικής που έκανε άλλωστε πριν από μερικά χρόνια στις ΗΠΑ μαρτυρούν ότι διαισθανόταν τη μετάβασή της από τον λαμπερό χώρο της μόδας στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. «Το μικρόβιο της υποκριτικής υπήρχε πάντα μέσα μου», λέει και συμπληρώνει: «Υποδυόμουν ρόλους από πολύ μικρή. Ισως γι’ αυτό και να συνδέθηκα με τον χώρο της μόδας. Ενα μοντέλο που αλλάζει συνεχώς χρώμα μαλλιών, τύπο και ρούχα είναι σαν να βιώνει συνεχώς διαφορετικούς ρόλους.

Το ίδιο συμβαίνει ως επί το πλείστον και στις φωτογραφήσεις μόδας. Οι στυλίστες εμπνέονται κι εσύ πρέπει να ενσαρκώσεις την έμπνευσή τους». Οι προηγούμενες χρονιές ήταν άκρως καλλιτεχνικές για την πανέμορφη Ελληνίδα: πρωταγωνίστησε στην ταινία «Χωρίς σύνορα», στο πλάι των διεθνώς αναγνωρισμένων Γιώργου Βογιατζή και Γιώργου Χωραφά, στην ιταλική ταινία «Τaglionetto» («Deep within»), το καστ της οποίας περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της ιταλικής σόουμπιζ, ενώ σήμερα αναμένεται άλλη μία, το «Un cane per due», η οποία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ευρώπης μέσα στους πρώτους μήνες του 2013.

«Η μόδα σιγά-σιγά τη χάνει και την κερδίζει η τέχνη», σχολίαζαν τα ιταλικά Μέσα στην πρεμιέρα του «Τaglionetto», βλέποντάς τη να μιλά με ενθουσιασμό στις κάμερες του κρατικού καναλιού RΑΙ. Το ίδιο σχόλιο είχαν κάνει και πριν από μερικούς μήνες όταν εγκατέλειψε κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση προκειμένου να βρεθεί στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας. Η ίδια είχε περπατήσει με άνεση στην 69η Μόστρα φορώντας ένα κοραλλί shirtdress και υπέροχες πλατφόρμες Prada, πείθοντας ακόμη και τους πιο δύσπιστους ότι κινείται με άνεση δίπλα σε σταρ όπως η Λετίσια Κάστα, η Κέιτ Χάντσον και η Ναόμι Γουότς και πως ήρθε στον χώρο της έβδομης τέχνης με διάθεση να μείνει Τα μαθήματα γλώσσας και οι βραζιλιάνικες τηλενουβέλες

Μεγάλη έκπληξη για το φιλοθεάμον κοινό της Ευρώπης αποτέλεσε η συμμετοχή της Ελληνοϊταλίδας καλλονής στη ρωσική ταινία «Αnna German» που αναφέρεται στη ζωή της διάσημης τραγουδίστριας. «Παρόλο που δυσκολεύτηκα λόγω γλώσσας, ήταν μια καθ’ όλα εξαιρετική εμπειρία», παραδέχεται σήμερα. Ωστόσο, το καλλιτεχνικό μυστικό της Δωροθέας Μερκούρη δεν βρίσκεται εκεί, αλλά αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά, σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Η γυναίκα που έγινε γνωστή στην Ευρώπη για τις εντυπωσιακές της καμπύλες και το μεσογειακό της ταμπεραμέντο σήμερα ετοιμάζει τις βαλίτσες της για Ρίο.

«Τη Βραζιλία τη λατρεύω», αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ people» και συμπληρώνει: «Βρίσκομαι εκεί τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι το κοινό μας σημείο με τη Μόνικα Μπελούτσι. Στην εξωτική αυτή γωνιά της Γης περνάμε όμορφα κάνοντας οικογενειακώς παρέα αρκετούς μήνες μέσα τον χρόνο». Το ταξίδι της Ελληνίδας στη Βραζιλία θα κρατήσει αυτή τη φορά περισσότερο, αφού εκεί φαίνεται να την περιμένει μια νέα καριέρα. Ετσι, η Δωροθέα έχει πέσει με τα μούτρα στην εκμάθηση των πορτογαλικών, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των ντόπιων ατζέντηδων να τη συστήσουν στα μεγάλα στούντιο που γυρίζουν τηλεοπτικά προγράμματα.

«Η βιομηχανία του θεάματος στη Βραζιλία είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και στο Χόλιγουντ. Ενα τηλεοπτικό πρόγραμμα που προβάλλεται το βράδυ έχει πάνω από 30 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν γίνονται αντικείμενο λατρείας αφού αντιμετωπίζονται ως σταρ», λέει η ίδια. Ηδη οι συζητήσεις της με τους παραγωγούς βρίσκονται σε καλό δρόμο και η Δωροθέα περιμένει το πράσινο φως για να κλείσει οριστικά η συμφωνία για τη συμμετοχή της σε μια σειρά. Μέσα στους επόμενους μήνες, λοιπόν, η Ελληνίδα σταρ της πασαρέλας αναμένεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν διάσημες βραζιλιάνικες τηλενουβέλες, με το όνομά της να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ