2012-12-30 17:01:03
Φωτογραφία για Κέικ βασιλόπιτα
Υλικά

300 γρ. βούτυρο

250 γρ. άχνη ζάχαρη

1/2 κ.γ. μαστίχα

1 κ.γ. μαχλέπι(σε σπόρους)

3/4 κ.γ κακουλέ(σε σπόρους)

200 γρ. αβγά(4 μέτρια αβγά στο περίπου)

75 γρ. γάλα

400 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι baking powder

1 κρόκο για το άλειμμα

αμύγδαλό φιλέ ή σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι τη μαστίχα,το μαχλέπι,το κακουλέ και χτυπάμε

με μια κ.σ. ζάχαρη.

Χτυπάμε σε μπολ,το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτουμε μέσα τα μυρωδικά.

Σε μικρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα αβγά με γάλα.

Ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,προσθέτουμε

μέσα και το μείγμα με τα αβγά.

Δουλεύουμε τα υλικά για λίγο ακόμη ίσα να ενωθούν.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι ανακατεμένο


με το baking.

Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά μας.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 28 εκ..

Αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αβγού και πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι

φιλέ ή σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις

πάνω κάτω,για 40-45 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

ΣΗΜ:Χρησιμοποιούμε μαχλέπι και κακουλέ σε σπόρους που θα καθαρίσουμε

εμείς και όχι σε σκόνη,για να έχει το κέικ μας υπέροχο άρωμα.

Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό είναι προτιμότερο,αφού βουτυρώσουμε

το ταψάκι,να το καλύψουμε και με αντικολλητικό χαρτί.

Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε το φλουρί στο μείγμα,αφού το βάλουμε στο ταψί.

 

/www.ofono.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ