2012-12-30 14:11:03
Φωτογραφία για Οπλίζουν τους δασκάλους για να αποτρέψουν νέες τραγωδίες
Μια σπασμωδική αντίδραση στο μακελειό που βύθισε στο πένθος τις ΗΠΑ που πολλοί την χαρακτηρίζουν ως αδιανόητη, παράλογη και πάνω από όλα επικίνδυνη Μερίδα όμως Αμερικανών, συμφωνούν πως μια λύση για να αποτρέψουν στο μέλλον τραγωδίες σε σχολείο όπως αυτή που σημειώθηκε στο Κονέκτικατ, είναι να οπλίσουν τα χέρια…των δασκάλων.

Το επιχείρημα όσων επικροτούν το να έχει το διδακτικό προσωπικό όπλα στην κατοχή του, ακόμα και στη διάρκεια που παραδίδουν μαθήματα μέσα στις τάξεις, είναι πως αν έναν ένοπλος δράστης έρθει αντιμέτωπος με έναν οπλισμένο δάσκαλο τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Η θεωρία αυτή φαίνεται πως έπεισε περισσότερους από 200 δασκάλους στην Γιούτα των ΗΠΑ που εθελοντικά αποφάσισαν να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα για να μάθουν να χειρίζονται όπλα και τεχνικές για να προστατεύουν άοπλους.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει χειρισμό όπλων, εξάσκηση στο σημάδι καθώς και κινήσεις που μαθαίνουν οι δάσκαλοι για να προστατεύονται από τα πυρά ενός δράστη.


Η κίνηση αυτή όμως ήδη έχει προκαλέσει σάλο και ειδικά ανάμεσα στους γονείς που έχουν τα παιδιά του στα σχολεία. Ο μεγαλύτερος φόβος τους πως αντί οι αρμόδιες αρχές και η κοινωνία να προσανατολίζονται σε τρόπους για να εξαφανιστούν τα όπλα από τους δρόμους, αντίθετα αναζητούν τρόπους για να τα βάλουν ακόμα και μέσα στις σχολικές αίθουσες. Και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση τους : Τι θα συμβεί αν το όπλο ενός καθηγητή καταλήξει στα χέρια ενός μαθητή;
exelixeis.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κολλημένοι με το...σεντόνι!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Κολλημένοι με το...σεντόνι!"
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ