2012-12-29 22:19:08
Φωτογραφία για Απίστευτο πρωτοσέλιδο από την Ελεύθερη Ώρα....Τέτοιο σενάριο ούτε σε ταινία του Κάρπεντερ σε βλέπεις.
Πως κατάφερε και τα έμπλεξε όλα μαζί?

Ένα απίστευτο σενάριο συνομωσιολογίας χώρεσε σε ένα πρωτοσέλιδο.

Τα βλέπουν αυτά οι Παναθηναϊκοί που δεν τους φτάνουν τα οικονομικά χάλια που έχουν και ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ..

Σε ένα απ αυτά που λέει έχει δίκιο.Το πράσινο χρώμα είναι όντως ιερό για τους ισλαμιστές.

Αλλά οι φανατικοί ισλαμιστές δεν τα πάνε και τόσο καλά με τον αθλητισμό.

Όμως που κολλάει το τριφύλλι,το τζαμί,ο Βοτανικός,ο Τσίπρας,ο Βωβός με τον πρίγκηπα του Τσάκα?

Ας τα δούμε ένα ένα..

Τριφύλλι και πράσινο χρώμα:

Το Τριφύλλι, πανάρχαιο σύμβολο της καλοτυχίας και της ελπίδας, το πρότεινε ο αθλητής του Παναθηναϊκού Μ. Παπάζογλου.

Ήταν το βυζαντινό τριφύλλι, σύμβολο της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν στη Μικρά Ασία.

Το τριφύλλι έχει χρησιμοποιηθεί από τους μοναχούς του Saint Patrick για να απεικονίσουν την χριστιανική διδασκαλία της Αγίας Τριάδας , κατά τον εκχριστιανισμό της Ιρλανδίας τον 5ο αιώνα.


 Για τον Παναθηναϊκό το σήμα το σχεδίασε και τπ φιλοτέχνησε ο τότε πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης και μέλος του Συλλόγου Γεώργιος Χατζόπουλος. Κοσμεί την πράσινη φανέλα από το 1918 τότε που οι αλλαγές στο όνομα και τα χρώματα της ομάδας κρίθηκαν επιβεβλημένες καθώς ο Σύλλογος άρχισε να καλλιεργεί και να πρωταγωνιστεί ήδη και σε άλλα αθλήματα.Από τότε, το τριφύλλι έγινε συνώνυμο με την ιστορία της ομάδας και λατρεύτηκε από εκατομμύρια φιλάθλους σε ολόκληρο τον κόσμο.Συμβολίζει -μεταξύ άλλων- την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, την καλοτυχία.Ο Παναθηναϊκός υιοθέτησε το πράσινο τριφύλλι ως σύμβολό του το 1918, λίγα χρόνια μετά την καθιέρωση του πράσινου χρώματος στην φανέλα. Τα χρώματα του συλλόγου, το πράσινο, συμβολίζει την ελπίδα και το λευκό την ηθική και την τιμιότητα.

Προφανώς το 1918 στην Αθήνα δεν θα είχαν σκοπόνα φτιάξουν τζαμί στον Βοτανικό οι Σαουδάραβες.

Ερμηνεία του πράσινου χρώματος

Το πράσινο χρώμα εκφράζει την ενέργεια, την εκδήλωση, την ζωή, τον θάνατο, την νιότη, την ελπίδα, την χαρά, την αρμονία, την τάση για ανάπαυση, την άνεση, την θαλπωρή, την γαλουχία, την βλάστηση, την ανάπτυξη, την γονιμότητα, την ωριμότητα, τη συγκομιδή του καρπού και τη νέα ζωή. Συμβολικά είναι διφορούμενο χρώμα. Γενικότερα συμβολίζει, την φύση (σε όλη της την έκταση και το μεγαλείο), την 'Ανοιξη, την ανάπτυξη, τον πολλαπλασιασμό, την αναπαραγωγή, την ευημερία, την ειρήνη, την συναδελφικότητα, την συμφιλίωση και την συνεργασία. Δημιουργεί τη διάθεση να συμβουλεύουμε τους άλλους για θέματα ηθικής ενώ ενθαρρύνει την διάθεση για απόκτηση χρήματος και αγάπης. Ακόμα...είναι χρώμα κατευναστικό, επουλωτικό, με θεραπευτική δύναμη ενώ χρησιμεύει και ως βάλσαμο για άτομα που είναι κουρασμένα σωματικά η διανοητικά.

Σίγουρα για έναν από όλους αυτούς τους λόγους προτιμήθηκε από την τότε Κολωνακιώτικη διοίκηση του Παναθηναϊκού..και όχι για να τον αγαπήσουν οι μουσουλμάνοι.

Το τζαμί είναι έργο που ήθελε το ΠΑΣΟΚ..και η ΝΔ του Κ.Καραμανλή.

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, απαρατήρητη πέρασε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, με την οποία οροθετήθηκε και χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «χώρος συνάθροισης κοινού» ή έκταση όπου επρόκειτο να ξεκινούσαν οι εργασίες ανέγερσης του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού με ημερομηνία 5/5/2011, καθορίζεται η έκταση 16 στρεμμάτων στην παλαιά βάση του Ναυτικού στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να ανεγερθούν το μουσουλμανικό τέμενος, η βιβλιοθήκη, οι χώροι υγιεινής τα γραφεία κ.ά.

Η συγκεκριμένη έκταση μέχρι πρότινος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό και με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραχωρήθηκε ήδη στην κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), περιουσιακά στοιχεία της οποίας θα είναι το τέμενος και οι λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις. Θα ανεγερθούν με αποκλειστικές δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και σύμφωνα με τον αρχικό υπολογισμό θα δαπανηθούν 15 εκατ. ευρώ.

Η ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του θα γίνει στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών. οι σχετικές δαπάνες θα βαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας. Όσον αφορά στον φορέα που θα διαχειρίζεται το τέμενος, η χρήση του παραχωρείται από το δημόσιο δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών", που συστάθηκε με νόμο του 2006.

Ο Τσίπρας είδε θετικά την ανέγερση του τζαμιού στο Βοτανικό..(ή αν γινόταν και πλάι στην Ακρόπολη δεν είχε πρόβλημα)..αλλά για τους δικούς του πολυπολιτισμικούς λόγους...Ο στόχος του ήταν και είναι να τσιμπήσει τους ψήφους των πακιστανών.και λοιπών λαθρομεταναστών...(για αυτό είναι τόσο μεγαλόκαρδος με τους λαθραίους)..

Καθώς ήταν κοινό μυστικό από το 1999 πως με την είσοδο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στη χώρα,οι περισσότεροι απ αυτούς θα μπαστακωνόταν εδώ με το έτσι θέλω και θα έπαιρναν κάποια στιγμή και το δικαίωμα ψήφου.

Τον ίδιο λόγο είχε και ο Καραμνλής,αλλά και αργότερα ο ΓΑΠ που δεν ήθελε να τους στείλει εκτός κέντρου των Αθηνών για προσκύνημα.

Τώρα όσο αφορά τον Βωβό και τον Βαρδινογιάννη,είναι κοινό μυστικό πως όποιος μπλέκει με τον Τζίγκερ και πάει να τον "δαγκώσει"...τον τρώει ο Τσίπρας,ο Κωνσταντόπουλος,ο Αλαβάνος κλπ...Δεν προχωρώ παρακάτω,όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει..

Τέλος για τον πρίγκηπα του Τσάκα,από όσο γνωρίζω,δεν είχε ή έχει σκοπό να ασχοληθεί με ένα έργο που υποσχέθηκε να χτίσει το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο...(για λόγους ασφαλείας όπως είπαν)..

Ο Αλ Σαούντ είχε-έχει σκοπό το Ελληνικό και κάποιες άλλες εκτάσεις στην Κρήτη.

Το μόνο που έχω να ευχηθώ (εκτός από Χρόνια Πολλά στην Ελεύθερη Ωρα) είναι να γράψει ένα ακόμα τέτοιο σενάριο και να το στείλει στο Χόλιγουντ.

Είμαι σίγουρος πως όλα και κάποια ταινία συνέχεια του 007 θα έχουν στα σκαριά στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Jack the Ripper,
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ