2012-12-29 14:05:01
Φωτογραφία για Άστατος καιρός μέχρι την Κυριακή
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ισχυρότατες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους. Παράλληλα οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν αισθητά, ιδιαίτερα στην κεντρική, ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Μέσα στη Δευτέρα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Σάββατο, περιμένουμε ισχυρές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στα πελάγη.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις φτάνοντας ακόμα και τα 9 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις στο Νότιο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις μέτριοι και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.

Βροχερό καιρό κυρίως μετά το μεσημέρι, με εντονότερα φαινόμενα το βράδυ και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως πάνω από τη θάλασσα, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι κι από το απόγευμα βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βελτίωση του καιρού τη νύχτα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Ύφεση θα παρουσιάσουν από το βράδυ τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 έως 7μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τμήματα αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και την ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ που γρήγορα θα ενισχυθούν και θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που ενδέχεται κατά περιόδους να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

O καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Κυριακή στα βόρεια και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν στα ανατολικά τοπικά τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι ήπιος με λίγες μόνο τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι οποίες θα είναι αυξημένες και αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Παγετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Την Πέμπτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές, νότιες και ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: meteo
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ