2012-12-28 20:42:03
Φωτογραφία για Μισθολογικές απώλειες… 99% για το μυαλό της Apple, Tim Cook
Τι θα λέγατε αν ο εργοδότης σας παρουσίαζε το νέο οικονομικό πλάνο της εταιρείας και, σύμφωνα με αυτό, προβλεπόταν... μείωση του μισθού σας για 99%;

Για να σας αφορά βέβαια, αυτό το ρητορικό ερώτημα θα πρέπει να είστε ανάμεσα στους τυχερούς που εργάζονται σε αυτή την χώρα. Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα θα δυσανασχετούσατε στο άκουσμα.

Όμως, αν ο μισθός σας, παρά αυτήν την κάτι παραπάνω από γενναία περικοπή, εξακολουθούσε να ανέρχεται σε 4,17 εκ. δολάρια, δεν θα γκρεμιζόταν κι ο κόσμος σας, σωστά;

Αυτό φανταζόμαστε ότι συνέβη και στην περίπτωση του επικεφαλής της Apple, Tim Cook, ο οποίος είδε τον μισθό του μέσα στο 2012 να «καταρρέει» στα 4,17 εκ δολάρια από τα 378 εκ. δολάρια του 2011.

Τον μισθό – μαμούθ είχε λάβει κατά το προηγούμενο έτος ο Cook με την μορφή μετοχών ως μπόνους και τις μετοχές αυτές θα δικαιούται να ρευστοποιήσει κατά το πέρασμα της δεκαετίας.

Θυμίζουμε ότι ο Tim Cook ανέλαβε τα ηνία της Apple μετά το θάνατο του συνιδρυτή της, Steve Jobs, το 2011 και η προαγωγή του αυτή, παρά την εμφανιζόμενη μείωση που προαναφέρθηκε, προκάλεσε την αύξηση του βασικού μισθού του στα 1,36 εκ. δολάρια από τα 900.000 δολάρια, με τα οποία αμειβόταν ως τότε.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ