2012-12-28 20:11:14
Φωτογραφία για ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Εντός των επομένων 24ωρών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσουν πρόταση στην βουλή για την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον Γ. Παπακωνταντίνου 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και αποφασίστηκε να κινηθούν από κοινού τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Η διαδικασία και οι δυνατότητες που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής και ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών για τον έλεγχο της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ. 

Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα στη Βουλή να αναθέσει σε Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, τον νομικό έλεγχο των στοιχείων της κατηγορίας και την αξιολόγηση της βασιμότητας τους, προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2011 επί υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, η πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης υποβάλλεται από 30 τουλάχιστον βουλευτές με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης και μνεία των διατάξεων που παραβιάστηκαν.


Η Βουλή πάντως, μπορεί, αφού έχει υποβληθεί το αίτημα για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής εξέτασης, να αποφασίσει με πλειοψηφία 151 ψήφων την ανάθεση της υπόθεσης στο Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο που αποτελείται από έναν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δύο εισαγγελείς. Εντός ορισμένης προθεσμίας θα πρέπει να παραδοθεί η γνωμοδότηση του Συμβουλίου στον πρόεδρο της Βουλής.

Γ.Παπανδρέου: «Όλα στο φως»

Πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης είναι η πάγια θέση του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και της εμπλοκής του Γ.Παπακωνσταντίνου.

«Όλα στο φως. Πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου» αναφέρει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ