2012-12-28 14:31:01
Φωτογραφία για Σπίτι με εκκεντρικές πινελιές στη Μασσαλία
Σε ένα παλιό ελαιοτριβείο της Μασσαλίας, που μετατράπηκε  σε κατοικία, ο σχεδιαστής Mitri Hourani μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το “είναι” του, στο εσωτερικό υπόγειο, μέσα από τις δημιουργίες του. Με τα παλιά αντικείμενα να ξαναπαίρνουν ζωή χάρη στην νέα χρήση που τους δίνει ο Hourani, ο χώρος μοιάζει από πρωτότυπος έως κιτς. Οι αψιδωτές οροφές, οι μισό φθαρμένοι τοίχοι, οι σοβάδες που λείπουν, δημιουργούν ένα υπέροχο καμβά για τα σκηνικά του σχεδιαστή. Άλλες φορές παίζοντας με φωτιστικά από λαμπατέρ σε μία σύνθεση με διαφορετικά χρώματα και ύψη να φωτίζουν τη μοντέρνα τραπεζαρία που στέκεται πάνω σε ολομέταξο χαλί κι άλλες φορές η ίδια σύνθεση να γίνεται πιο απλή σε λευκό και μαύρο για να φωτίσει επίσης μία τραπεζαρία που καταλήγει σε πάγκο εργασίας… πόση φαντασία!

Ο λευκός γωνιακός καναπές με τα πολύχρωμα μαξιλάρια που έχουν μεταξύ τους τόσο διαφορετικά ντεσέν, στέκεται μπροστά από τον τοίχο με εμφανή την πατίνα του χρόνου πάνω του
. Τα ράφια από plexy glass εξαφανίζονται στο χώρο, όπως ακριβώς και τα  κρυστάλλινα κηροπήγια  που φιλοξενούν. Ο τοίχος που βάφτηκε μαύρος, πλάι στη σόμπα, στολίστηκε με μία συλλογή από κενές κορνίζες δίνοντας έτσι μεγαλύτερη έμφαση στο κέντημα με τον Ιησού. Οι μπορντό βαριές κουρτίνες που πέφτουν δίπλα στον μαύρο τοίχο, ενισχύουν το θεατρικό αποτέλεσμα, ενώ η οπτική προς τα έργα τέχνης που βρίσκονται στο πατάρι, μας δίνουν την αίσθηση μιας γκαλερί. Ιδιαίτερα λιτή σε αντίθεση με τους υπόλοιπους χώρους, είναι η διακόσμηση του υπνοδωματίου, ενώ τέλος, εντύπωση μας κάνει η γωνιά με την  κόκκινη κονσόλα και τη συλλογή από τα καδραρισμένα κεντήματα, καθώς και η πρωτότυπη τοποθέτησή τους στον τοίχο. Συμπλήρωμα στο σκηνογραφικό αποτέλεσμα του χώρου, δίνουν η μαξιλάρα και το σκαμπό που «ντύθηκαν» με αντίστοιχα κεντήματα. Ο σχεδιαστής μοιάζει να πέτυχε το σκοπό του, που δεν ήταν άλλος από το να εντυπωσιάσει…γιατί το κιτς, είναι άποψη!

 

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ