2012-12-28 13:56:51
Φωτογραφία για Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στο esake.gr
O Λάζαρος Παπαδόπουλος μιλά για κίνητρα, για την παρέα του ΠΑΟΚ και όσα είναι ικανή να επιτύχει, για την επιλογή της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα ενδιαφέροντα

Για το αν η οικογενειακή ατμόσφαιρα στην Πυλαία  είναι κάτι που τον βοηθά και του δίνει έξτρα κίνητρο: «Ναι. Δεν ξεχνάμε ότι πάντα το ομαδικό παιχνίδι είναι και παρέα και οι ώρες που περνάς όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και εκτός γηπέδου, πριν από το παιχνίδι στα αποδυτήρια, στις αποστολές, στα ξενοδοχεία. Όλα αυτά είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα, το οποίο είναι τυχερός όποιος αθλητής το ζει».

Για τον ΠΑΟΚ που έχει χτιστεί: «Κάθε χρόνο αλλάζουν όλες οι ομάδες και το ίδιο γίνεται και φέτος. Ο ΠΑΟΚ κάνει την ευχάριστη έκπληξη και ξεκινά τη νέα χρονιά χωρίς καμία αλλαγή, χωρίς να φύγει κάποιος παίκτης και αυτή την λογική πιστεύω ότι πρέπει να έχουν και όλες οι ομάδες».

Για το αν νιώθει πώς είναι ο προπονητής στο παρκέ: «Ναι, κατά κάποιο τρόπο. Μου αρέσει η προπονητική πάρα πολύ, ασχολούμαι με την προπονητική στην ακαδημία μας την GBA, κάνω προπόνηση στα παιδάκια και είναι κάτι που με εξιτάρει πάρα πολύ».


Για το ποιο κίνητρο τον κάνει να αγωνίζεται με τόσο πάθος: «Κίνητρο  είναι η αγάπη για τον αθλητισμό, η αγάπη για το μπάσκετ. Ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία και ο καλύτερος τρόπος για να περνάς τις ώρες σου. Δεν υπάρχει πιο ευχάριστος τρόπος από το να αθλείσαι και να έχεις μία παρέα μέσα στο γήπεδο».

Για την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του και ποια ομάδα ξεχωρίζει: «Όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Παναθηναϊκός, όταν πήγα στον Ολυμπιακό έγινε ο Ολυμπιακός, τώρα που είμαι στον ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ. Σε συλλογικό επίπεδο, η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με το εφηβικό του Ηρακλή».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί επιτέλους να κερδίσει έναν εκ των αιωνίων:  «Όλους…»

Για το αν κάποιες από τις στυλιστικές του επιλογές τη θεωρεί αποτυχία: «Είχα και καλές, είχα μερικές όχι και τόσο επιτυχημένες επιλογές. Το μουστάκι το άφησα για να μοιάσω στον πατέρα μου, που έχει μουστάκι από τα 18 του. Μάλλον δεν μου πάει και τόσο πολύ, ίσως όταν μεγαλώσω λίγο ακόμη, να φουντώσει περισσότερο και να το αφήσω ξανά». 

Για το αν θα κάνει φέτος triple double:  «Αν έρθει μέσα από ομαδική δουλειά, καλώς… Δεν με ενδιαφέρουν πάντως τα προσωπικά στατιστικά».

 Για τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Ξεχωρίζει ο τρόπος παιχνιδιού. Είναι από τους λίγους προπονητές που επιμένουν στο κλασικό τρόπο παιχνιδιού και είμαι πολύ χαρούμενος που δικαιώνεται. Εγώ είμαι θαυμαστής αυτού του τρόπου παιχνιδιού κι αυτό που θαυμάζω πάνω του είναι ότι επιμένει σε όλες τις συνθήκες».

Για το ότι πρωτοστάτησε σε δυο απεργίες ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ: «Αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν, κάποια από αυτά λύθηκαν, κάποια έγιναν τόσο φανερά ώστε ήρθε η ώρα να αναλάβει η νέα γενιά και να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. Ο δρόμος έγινε πιο ξεκάθαρος».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ