2012-12-28 13:41:03
Φωτογραφία για 19 λαθρομετανάστες και 1 θερμό επεισόδιο
Τον σχετικά ήπιο για την εποχή καιρό εκμεταλλεύθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής Τούρκοι δουλέμποροι προκειμένου παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα να... εισβάλλουν στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών και να αποβιβάσουν στο νησί Παναγία 19 λαθρομετανάστες.

Το συμβάν έγινε αρχικά αντιληπτό σήμερα στις 00:30 όταν η στρατιωτική περίπολος της βραχονησίδας εντόπισε τις 3 οικογένειες των προσφύγων να κατευθύνονται πεζοί προς τον οικισμό των Οινουσσών. Ακολούθως τους σταμάτησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομική Αρχή του νησιού που τους συνέλαβε.

Σύμφωνα με δήλωσή τους στο Α.Τ. Οινουσσών προέρχονται όλοι από τη Συρία και δήλωσαν πρόσφυγες πολέμου. Ανάμεσα στα 19 άτομα βρίσκονται 8 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά τριών, τεσσάρων, επτά και δεκατεσσάρων ετών.

Σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 10:00 μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής στη Χίο, όπου κρατούνται στο κοντέινερ του Κ.Λ. Χίου ελλείψει χώρου κράτησης στα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να μεταφερθούν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις ενώ από την αρχή του χρόνου αναμένεται να στεγαστούν στο Κέντρο Προσωρινής Κράτησης του Μυρσινιδίου.

politischios.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιστροφή αλλά... χαλαρά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιστροφή αλλά... χαλαρά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ