2012-12-28 12:20:08
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Διαφήμιση εταιρείας όπλων σε βιντεοπαιχνίδι!
Τη στιγμή που στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο επηρεάζουν τα μικρά παιδιά τα βιντεοπαιχνίδια και η εύκολη πρόσβαση που έχουν στα όπλα σε ιστοσελίδες όπου διαφημίζουν τις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών τέτοιου τύπου υπήρχαν ενεργά λινκς, πατώντας τα οποία μπορούσε ο καθένας να μεταφερθεί σε σελίδες στο Διαδίκτυο όπου πωλούνται αληθινά όπλα!

Σύμφωνα με το BBC, μόλις τις τελευταίες ημέρες γνωστή εταιρία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών έβγαλε από την ιστοσελίδα της τα εν λόγω λινκς, αφού πρώτα ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση από ομάδες ανθρώπων οι οποίοι θεωρούν πως τα βίαια παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά έχουν μεγάλη ευθύνη για την εγκληματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας δήλωσε ότι «θεωρήσαμε ότι είναι λάθος και τελικά βγάλαμε τα λινκς από την ιστοσελίδα».

Ωστόσο, στην ιστοσελίδα παραμένουν τα λογότυπα εταιριών που πωλούν όπλα καθώς και επεξηγήσεις για όπλα διαφόρων τύπων.


Στη σκιά της τραγωδίας που συνέβη πριν από δύο εβδομάδες περίπου στο Νιουτάουν, όπου 26 άνθρωποι – ανάμεσά τους 20 μικρά παιδιά – έχασαν τη ζωή τους από έναν 20χρονο ο οποίος χρησιμοποίησε τέσσερα όπλα που είχε στην κατοχή του, οι παραγωγοί βιντεοπαιχνιδιών δέχθηκαν έντονη κριτική στο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA), το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως μια ομάδα ειδικών, υπό τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, έχει ήδη αρχίσει να ερευνά πιθανούς τρόπους ώστε να σταματήσει η εγκληματική χρήση όπλων στη χώρα. Μία από τις προτάσεις που έχουν μέχρι στιγμής τεθεί στο τραπέζι είναι να εξεταστεί οποιαδήποτε σύνδεση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών με τη βίαιη συμπεριφορά.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ