2012-12-28 10:35:51
Φωτογραφία για Πάτρα: Μάστιγα οι διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς - Τελευταίο περιστατικό στον Άγιο Γεράσιμο
Έξι περιστατικά διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς της Πάτρας έχουν καταγραφεί μόνο τον τελευταίο μήνα έξι περιστατικά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε χθες στις 5.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στην Ακτή Δυμαίων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Ναού και αφαίρεσαν από το παγκάρι 1000 ευρώ, καθώς και τάματα πιστών.

Ο ναός δεν έχει συναγερμό και οι διαρρήκτες έδρασαν ανενόχλητοι.

Έχουν προηγηθεί "χτυπήματα" στο Προάστιο, την Εγλυκάδα, τα Σύνορα, ακόμα και στην Παντάνασσα στο κέντρο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, πριν μερικές ημέρες νεαρός είχε μπει από το πλαϊνό παράθυρο στην Παντάνασσα, την παραμονή των Χριστουγέννων άγνωστοι διέρρηξαν τον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής , στο Προάστιο, ενώ τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου δράστες μπήκαν στον Ι.Ν. της Παναγίας Αλεξιώτισσας, παραβιάζοντας το κεντρικό παράθυρο.

Επίσης, στις 30 Νοεμβρίου άγνωστοι μπήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Εγλυκάδα, ενώ στις 24 Νοεμβρίου στόχος διαρρηκτών έγινε ο Ιερός Ναός του Αγίου Αιμιλιανού.

Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για σπείρα ή για διαφορετικούς δράστες, ωστόσο κάποια από τα χτυπήματα γίνονται με τον ίδιο τρόπο, δηλάδή με την κοπή των σίδερων στα παράθυρα, όπως έγινε στην περίπτωση της Παντάνασσας και της Παναγίας Αλεξιώτισσας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ