2012-12-28 09:24:47
Φωτογραφία για Ξέφραγο αμπέλι η λεγόμενη νεκρή ζώνη
Ξέφραγο αμπέλι η λεγόμενη νεκρή ζώνη, με σπείρες ζωοκλεφτών να πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι. Σοκάρει η περιγραφή του ηλικιωμένου βοσκού που απήχθη με τη γυναίκα του, βράδυ Χριστουγέννων, και ακινητοποιήθηκαν στη φάρμα τους μέχρι να κλέψουν τα αιγοπρόβατά τους οι  δράστες. 

Σύμφωνα με τον 74χρονο βοσκό, καθόταν στη φάρμα του, όταν άγνωστος του φώναξε και στη συνέχεια τον έδεσε χεροπόδαρα. Δεμένος χειροπόδαρα ανήμερα Χριστουγέννων ο 74χρονος βοσκός, σκέφτηκε αμέσως τη γυναίκα του, που έντρομη άκουγε ότι εκτυλισσόταν έξω από την πόρτα του δωματίου της.

Υπό την απειλή κυνηγετικού όπλου, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του, βρήκε επίσης την γυναίκα του την οποία επίσης έδεσε χεροπόδαρα. Η σπείρα ζωοκλεφτών, φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά την περιοχή. Αφού ακινητοποίησαν τους ηλικιωμένους, έστειλαν σήμα στον οδηγό του φορτηγού. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για πέντε συνολικά δράστες οι οποίοι μιλούσαν μεταξύ τους στα τουρκικά.


Σε μισή ώρα, φόρτωσαν το φορτηγό με 45 αιγοπρόβατα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 5 χιλιάδες ευρώ, και εξαφανίστηκαν υπό την κάλυψη του σκότους, αφήνοντας τους ηλικιωμένους δεμένους στο πάτωμα. Τα τρυπημένα λάστιχα, απέτρεψαν κάθε προσπάθεια καταδίωξής τους.

Το Σίγμα ασχολήθηκε εδω και μήνες με το θέμα της ανυπαρξίας στρατιωτικής δύναμης της Ε.Φ στην περιοχή της Αθηένου και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Τούρκοι περνούν ανεξέλεγκτα στην περιοχή και αρπάζουν ότι θέλουν, από ανυποψίαστους πολίτες, αφού τα φυλάκια είναι εγκατελειμένα και επιστρέφουν στα κατεχόμενα από εκατοντάδες αφύλακτα σημεία στη νεκρή ζώνη.

Οι φήμες για κάθε λογής λαθρεμπόριο στην περιοχή, συνεχίζονται τη στιγμή που η προχθεσινή απαγωγή και κλοπή, επιβεβαιώνει την αδυναμία των αρχών ασφαλείας να ελέγξει το πήγαινε έλα από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, ο Δήμαρχος Αθηένου, Δημήτρης Παπαπέτρου, δήλωσε ότι υπάρχει ανησυχία για το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή.

Εξήγησε ότι στην δική μας πλευρά δεν υπάρχει σημείο ελέγχου ενώ αν γίνει κάποιος έλεγχος γίνεται επειδή έπεσε πάνω σε περίπολο της αστυνομίας. Τόνισε ότι ένα μέρος της γραμμής αντιπαράταξης ανήκει στην εποπτεία της Επαρχίας Λευκωσίας και όχι στον τοπικό αστυνομικό σταθμό. Παράλληλα κάλεσε τους κατοίκους να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία για περίεργες κινήσεις που οι ίδιοι εντοπίζουν.http://www.sigmalive.
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ