2012-12-28 08:35:03
Φωτογραφία για Πράσινο φως από το Δεικτάκη για το νέο Βιοτεχνικό Πάρκο!
Την πολυπόθητη έγκριση αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης για το νέο ΒΙΟΠΑ Χανίων ,στην περιοχή της Μαλάξας, υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης κ.Δεικτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του CRETALIVE o γενικός έχει ήδη αποστείλει την απόφαση στο Επιμελητήριο Χανίων που έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε αγώνα δρόμου για να προφτάσει τις προθεσμίες για την υποβολή στο ΕΣΠΑ του φακέλου για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας ενός δεύτερου Βιοτεχνικού Πάρκου στο νομό.

Όπως έχει πει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης η σχετική μελέτη ολοκληρώθηκε πρόσφατα και θα παρουσιαστεί επισήμως στους βιοτέχνες των Χανίων μέσα στον Ιανουάριο ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη στέγαση τους στο νέο πάρκο.

Το νέο Βιοτεχνικό Πάρκο θα αναγερθεί σε έκταση 514 στρεμμάτων στα Κεραμειά -στην Μαλάξα συγκεκριμέναπ και θα στεγάσει 200 με 250 βιοτεχνίες.


Πρόκειται ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 12 εκατ. Ευρώ, ενώ εκτός από το ΕΣΠΑ το ΕΒΕΧ εξετάζει και τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jessica.

Στο νέο ΒΙΟ.ΠΑ., είναι μέτοχοι κατά 30% το ΕΒΕΧ, κατά 30% ο ιδιοκτήτης της έκτασης στα Κεραμειά και κατά 40% η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ έχει πει ότι “πρόκειται για ένα μεγάλο και δύσκολο έργο αλλά ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των Χανιώτικων επιχειρήσεων” και σημείωσε ότι “ο επόμενος μεγάλος στόχος του Επιμελητηρίου είναι η ανέγερση στα Χανιά ενός Βιομηχανικού Πάρκου”.

http://www.cretalive.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ