2012-12-28 00:05:03
Φωτογραφία για Δημοψήφισμα για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας τον Ιανουάριο στη Βουλγαρία
Στις 27 Ιανουαρίου 2013 θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Βουλγαρία με τους κατοίκους να καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν θέλουν να... αναπτύξει η χώρα τους την πυρηνική ενέργεια με τη δημιουργία νέων πυρηνικών μονάδων. 

Σήμερα μάλιστα αρχίζει η εκστρατεία πληροφόρησης για το επικείμενο δημοψήφισμα για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

Δύο πολιτικές ομάδες πρωτοστατούν στην προσπάθεια για να πειστούν οι Βούλγαροι να ψηφίσουν υπέρ της κατασκευής νέων πυρηνικών μονάδων. Η μία είναι μία επιτροπή που συγκροτούν μέλη του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, και η άλλη είναι μία ομάδα από 76 βουλευτές του κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος GERB.

Κατά των σχεδίων για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα τάσσονται οι Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία και το Ενωμένο Λαϊκό Κόμμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Συγκεκριμένα, το ερώτημα πάνω στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν οι Βούλγαροι ψηφοφόροι μ' ένα ναι ή μ' ένα όχι είναι: «Θα πρέπει να αναπτυχθεί η πυρηνική ενέργεια στη Βουλγαρία μέσω της κατασκευής νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας;».

Στόχος του δημοψηφίσματος είναι να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι με το έργο της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ