2012-12-27 20:09:02
Φωτογραφία για Τελευταίο τεύχος σε έντυπη μορφή για το περιοδικό Νewsweek
«Το τελευταίο τεύχος σε έντυπη μορφή». Με τον θλιβερό και συνάμα νοσταλγικό αυτό τίτλο, το ιστορικό αμερικανικό περιοδικό Newsweek αποχαιρετά με ένα... ασπρόμαυρο εξώφυλλο τους αναγνώστες, καθώς το τέλος του 2012 σηματοδοτεί τον τερματισμό της έντυπης έκδοσής του.

Το Newsweek «γεννήθηκε» το 1933 με πρωτοσέλιδο τον Χίτλερ και τον Ρούζβελτ. Έκτοτε υπήρξαν 4150 πρωτοσέλιδα και 17 διευθυντές σύνταξης, ενώ 12 από τους δημοσιογράφους έχασαν τη ζωή τους επί το έργο.

Η αίγλη του περιοδικού άρχισε ωστόσο σταδιακά να ξεθωριάζει και η αναγνωσιμότητά του σημείωσε δραματική πτώση. Η μείωση των διαφημιστικών εσόδων είχε ως αποτέλεσμα την εξαγορά του το 2010 από τον 92χρονο μεγιστάνα Σίντνεϊ Χάρμαν με το συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου το οποίο και κατεβλήθη στην Washington Post στην οποία και ανήκε το περιοδικό. Εν τέλει το Newsweek πέρασε στην γνωστή ιστοσελίδα Daily Beast.

«Μερικές φορές, η αλλαγή δεν είναι καλή, είναι αναγκαία» γράφει η διευθύντρια του περιοδικού Τίνα Μπράουν, εξηγώντας ότι το Newsweek δεν θα «εξαφανιστεί», αφού θα αποκτήσει εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική μορφή η οποία θα ονομάζεται «Newsweek Global» και θα δίνει έμφαση στους διαδικτυακούς αναγνώστες και όσους σερφάρουν στο διαδίκτυο από το κινητό τους.

Το επόμενο ηλεκτρονικό τεύχος θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές Ιανουαρίου.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ