2012-12-27 19:32:06
Φωτογραφία για Πύργος στην Τουλούζη μετατρέπεται σε σύγχρονη κατοικία
Ένας παλιός πύργος λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τουλούζη, διαμορφώθηκε έτσι ώστε να στεγάσει τα όνειρα ενός νέου ζευγαριού. Τι κι αν το κτίσμα μοιάζει με μοναστήρι, με τόπο που κάποιος θα πήγαινε για να ηρεμήσει, με ησυχαστήριο εν ολίγοις… εσωτερικά, οι αντιθέσεις του παλιού με το νέο αλληλοσυγκρούονται δίνοντας μία νέα πνοή στο χώρο. Μία πνοή εντελώς διαφορετική από ό,τι χαρακτήριζε το κτίσμα πριν το αγοράσουν οι νέοι του ιδιοκτήτες.

Κατάλυμα χίπηδων τη δεκαετία του 60, ο πύργος έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στο γειτονικό χωριό. Εσωτερικά τα ψυχεδελικά γκράφιτι στους τοίχους, έδιναν την εικόνα του τι συνέβαινε εκεί μέσα. Πίσω από τους ταλαιπωρημένους όμως σοβάδες, κρυβόταν η επιφάνεια με τα τούβλα. Έτσι, οι ιδιοκτήτες καθάρισαν τους σοβάδες κι έδωσαν μία νέα αισθητική στους χώρους με την εμφανή πλέον πλίνθινη κατασκευή να λειτουργεί σαν κύριο διακοσμητικό χαρακτηριστικό και να κάνει την απαιτούμενη αντίθεση με τους έντονα βαμμένους τοίχους.


Για τη μελέτη και την ανακατασκευή του πύργου, υπεύθυνος είναι ο αρχιτέκτονας Frederic Airoldi,  ο οποίος διατήρησε αναλλοίωτο το παραδοσιακό ύφος της κατοικίας, συνδυάζοντάς το όμως με σύγχρονα στοιχεία και μοντέρνες διακοσμητικές παρεμβάσεις. Τα έπιπλα που κατασκευάσθηκαν για κάθε χώρο του σπιτιού ξεχωριστά, είναι σε μίνιμαλ κυρίως ύφος με σύγχρονες αποχρώσεις, λειτουργώντας σαν ο συνδετικός κρίκος, θα λέγαμε, μεταξύ του παρελθόντος που κρύβει την ιστορία του κτίσματος και του παρόντος που κρατά ζωντανό τον πύργο στις μέρες μας.

Στο καθιστικό, το φωτιστικό με την καθρεφτέ όψη, πάνω στην οποία αντικατοπτρίζεται ο γύρω χώρος, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το θερμό βυσσινί του τοίχου και τα παλιά ξύλινα δοκάρια της οροφής. Στην κουζίνα, διακρίνουμε το απόλυτα βιομηχανικό στυλ που ο αρχιτέκτονας το πέτυχε τόσο με τη χρήση αυστηρών γραμμών όσο και με την επιλογή των υλικών που κινούνται μεταξύ εμφανούς μπετόν, ανοξείδωτων στοιχείων και επιφανειών στο χρώμα της σκουριάς, συνδυαζόμενα με το τουβλάκι  που παραπέμπει επίσης σε loft. Στο υπνοδωμάτιο τέλος, παράλληλα με τις λιτές γραμμές, διακρίνουμε και έναν τόνο λίγο πιο κλασσικό, όπως για παράδειγμα η γωνιά με την πολυθρόνα και τα σκαμπό – κομοδίνα. Οι ιδιοκτήτες σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα, σίγουρα πέτυχαν το σκοπό τους που δεν ήταν άλλος από το να δημιουργήσουν ένα άνετο περιβάλλον που να συνδυάζει το σύγχρονο με το παραδοσιακό, αποπνέοντας συγχρόνως  κομψότητα.

 

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ