2012-12-27 17:59:03
Φωτογραφία για Η Disneyland της Κίνας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!
Παρά το γεγονός ότι διαφημιζόταν ως το μεγαλύτερο μελλοντικό θεματικό πάρκο της Ασίας, η Κινέζικη Wonderland δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αυτό το θεματικό πάρκο θα κάλυπτε μία περιοχή σχεδόν... 100 εκταρίων και θα βρισκόταν μόλις 45 λεπτά έξω από το Πεκίνο, μία ιδανική περιοχή για να την επισκέπτονται οι τουρίστες της Πρωτεύουσας.

Τα κεφάλαια για την ανάπτυξη του έργου αυτού σταμάτησαν να εισρέουν γύρω στο 1998, δηλαδή πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια, όταν δημιουργήθηκαν έντονες διαφωνίες για τις πραγματικές αξίες των ακινήτων της περιοχής από τους γεωργούς και τις κυβερνήσεις της περιοχής.

Το φιλόδοξο αυτό έργο δεν ευτύχισε ποτέ να δει τις πόρτες του να ανοίγουν και παρά το γεγονός ότι είχε προχωρήσει αρκετά το κατασκευαστικό μέρος, όλα διακόπηκαν κυρίως λόγο έλλειψης κεφαλαίων και έμειναν να στέκουν σαν φαντάσματα σε ένα ανεκπλήρωτο μεγαλεπήβολο όνειρο των σχεδιαστών της.

Σήμερα οι γεωργοί της περιοχής συνεχίζουν να σπέρνουν τα χωράφια τους γύρω από τα εγκαταλειμμένα κτίρια του θεματικού πάρκου ενώ αρκετοί από αυτούς συχνά αποσυναρμολογούν κομμάτια από τα κτίρια αυτά για να τα χρησιμοποιήσουν στις καθημερινές τους ασχολίες ή για να τα πουλήσουν.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ