2012-12-27 17:02:03
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα
ΠεριγραφήΈνα τέλειο χριστουγεννιάτικο γλυκό από το Gourmet!

Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:

6 αβγά2 κ.σ. (κουταλιές της σούπας) βούτυρο200 γρ. κουβερτούρα1/3 φλ. ζάχαρη1/4 φλ. κακάο1/4 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)Για την κρέμα:

1 φλ. μασκαρπόνε2 φλ. κρέμα γάλακτος2 φλ. ψιλοκομμένη ψίχα από βρασμένα κάσταναΓια την επικάλυψη:

350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη3/4 φλ. κρέμα γάλακτος2 κ.σ. βούτυρο1 σφηνάκι μπράντιάχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Πως το κάνουμε:Παντεσπάνι:

Λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο και 2 κ.σ. νερό σε μπεν μαρί.Χωρίστε κρόκους και ασπράδια και χτυπήστε τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.Χτυπήστε τα ασπράδια με τη υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.Προσθέστε στη λιωμένη κουβερτούρα το αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους και ανακατέψτε με τη μαρέγκα. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί (περίπου 30x40) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 10 λεπτά. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι, γυρίστε το ανάποδα, ακουμπήστε σε ένα φύλλο λαδόκολλας πασπαλισμένο με κακάο και βγάλτε τη λαδόκολλα. Τυλίξτε το ρολό και αφήστε το να κρυώσει.Κρέμα:


Χτυπήστε το μασκαρπόνε σε χαμηλή ταχύτητα με την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τα ψιλοκομμένα κάστανα.Επικάλυψη:

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση, ρίξτε 200 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Προσθέστε το βούτυρο και το μπράντι, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου.Ανοίξτε το παντεσπάνι προσεκτικά για να μη σπάσει και απλώστε τη κρέμα με το μασκαρπόνε. Τυλίξτε τον κορμό και απλώστε στην επιφάνεια την επικάλυψη. Λιώστε τα υπόλοιπα 150 γρ. από την κουβερτούρα στα υλικά για την επικάλυψη και απλώστε σε λαδόκολλα. Αφήστε τη να σφίξει και μετά κόψτε τη σε μικρά τετράγωνα φύλλα. Σκεπάστε με τα φύλλα της σοκολάτας την επιφάνεια. Τέλος πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη!

Λίγα μυστικά ακόμαΝα σας αναφέρω ότι αντί για κάστανα έβαλα κεράσια (αυτά έτσι κι αλλιώς είναι γούστα) και το τελευταίο στάδιο με τα φύλλα της κουβερτούρας δεν το έκανα, αλλά απλά την έτριψα. Καλή σας επιτυχία!!!!!

sintagespareas
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ