2012-12-27 07:30:04
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία Πάτρας: Επίσκεψη στην Τοπική Κοινότητα Αραχωβιτίκων
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου η Πρωτοβουλία Πάτρας συνέχισε τη σειρά επισκέψεών της στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων επισκεπτόμενη την Τοπική Κοινότητα Αραχωβιτίκων. Μας επιφύλαξε εγκάρδια υποδοχή ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος και το μέλος του συμβουλίου κ. Ιωάννης Τσώνος.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν, εκ των οποίων τα κυριότερα είναι τα ακόλουθα:

• Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος ο παραλιακός δρόμος της κοινότητας να κοπεί στα δύο, εξαιτίας εισχώρησης των υδάτων της θάλασσας κάτω από το οδόστρωμα, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία. Ανά πάσα στιγμή το οδόστρωμα ενδέχεται να υποστεί καθίζηση κάτω από τα ανυποψίαστα βήματα περαστικών και διερχόμενων οχημάτων. Η δαπάνη για την επιδιόρθωση αυτής της κατάστασης και την άρση της επικινδυνότητας είναι πολύ μικρή και θα πρέπει ο Δήμος να φροντίσει για αυτήν άμεσα. Όσον αφορά τον παραλιακό δρόμο, ο Δήμος θα πρέπει, επίσης, να μεριμνήσει για το κλάδεμα των δένδρων (ρείκια), διότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν, ενώ πρέπει να εξετάσει και τη διάνοιξή του στο οικόπεδο Αποστολάκη.


• Το δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας αντιμετωπίζει μικρο-προβλήματα (απαιτούνται σωλήνες PVC για λίγες εκατοντάδες μέτρα), όμως η μη ανταπόκριση της ΔΕΥΑΠ επιτείνει τη σοβαρότητα των προβλημάτων. Το νερό του δικτύου, πάντως, δεν είναι καλής ποιότητας.

• Η κατασκευή της πλατείας πάνω από τη νεότευκτη ράμπα του Προαστιακού σιδηρόδρομου έχει παγώσει, παρότι έχει εκτελεστεί ένα μεγάλο μέρος του έργου και παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει διαδοχικές παρατάσεις προθεσμίας περαίωσης του έργου. Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου παρομοίασαν το συγκεκριμένο έργο με «το γεφύρι της Άρτας».

• Υπάρχουν προβλήματα στην επέκταση του ηλεκτροφωτισμού, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν διαθέτουν λάμπες, ούτε όμως έχουν προχωρήσει στην αποξήλωση στύλων σε σημεία που δεν χρειάζονται.

• Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, το Αλιευτικό Καταφύγιο Αραχωβιτίκων δεν λειτουργεί (υπό την έννοια ότι δεν συνεδριάζει η Επιτροπή για τη διαχείρισή του), δεν τηρείται το καταστατικό του, ενώ στα μέλη της σχετικής Επιτροπής δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται ο ίδιος (απόφαση 626/2011 - ΑΔΑ: 4ΑΜΞΩΞΙ-00Ζ), αφού δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας να ασκεί εποπτεία και έλεγχο και να είναι ταυτόχρονα και ελεγχόμενος.

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων της Τοπικής Κοινότητας Αραχωβιτίκων στα αρμόδια θεσμικά όργανα και ευχήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου καλές γιορτές και ένα δημιουργικό νέο έτος.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ