2012-12-27 03:34:04
Φωτογραφία για Πιο απαισιόδοξα τα νοικοκυριά για το μέλλον στην Βρετανία
Τα βρετανικά νοικοκυριά εμφανίστηκαν πιο απαισιόδοξα για τα οικονομικά τους τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ... το οικονομικό outlook για το 2013 επίσης επιδεινώθηκε, έδειξε έρευνα.

Η μηνιαία έρευνα για τα οικονομικά των νοικοκυριών της εταιρείας δεδομένων Markit υποχώρησε στο 36,8 τον Δεκέμβριο από 39,3 το Νοέμβριο καθώς οι καταναλωτές περιμένουν η κατάσταση των προσωπικών τους οικονομικών να παραμείνει δύσκολη.

"Τα νοικοκυριά προετοιμάζονται για άλλο ένα έτος με τα οικονομικά τους να βρίσκονται υπό πίεση", δήλωσε ο Tim Moore, οικονομολόγος της Markit.

"Με τα τρία τέταρτα των νοικοκυριών να μην περιμένουν βελτίωση των οικονομικών τους, η τελευταία έρευνα δείχνει ότι η εγχώρια καταναλωτική ζήτηση θα παραμείνει υπό πίεση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ιδίως με τις καταναλωτικές προσδοκίες να παραμένουν αυξημένες και την ανασφάλεια για την αγορά εργασίας να κυριαρχεί στην Βρετανία".

Αν και η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε 0,9% το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου του 2012 – μέγεθος καθοδικά αναθεωρημένο από το 1% που είχε αρχικά ανακοινωθεί – οι οικονομολόγοι περιμένουν ένα πολύ πιο αδύναμο κλείσιμο του 2012 καθώς η εκτόξευση των δαπανών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν δείχνει σημάδια ότι θα επαναληφθεί τους τελευταίους μήνες και η ζήτηση για αγαθά από το εξωτερικό παραμένει αδύναμη.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ