2012-12-27 02:37:03
Φωτογραφία για Μενιδιάτης: «Πρέπει να γίνει κάτι ακραίο απ’ το λαό για να ταρακουνηθεί το σύστημα»
Ο Χρήστος μίλησε για όλα όσα απασχολούν το τελευταίο καιρό όλους μας! Μίλησε για το σάπιο πολιτικό σύστημα, για την παραλίγο... υποψηφιότητα του ως Βουλευτής, για τον ερχομό του πρώτου του παιδιού, αλλά και για την απώλεια του πατέρα του, Μιχάλη Μενιδιάτη! Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο acharnorama.

Πριν ξεκινήσουμε την… ανάκριση θα ήθελα να μας πεις για τις νυχτερινές σου εμφανίσεις. Σε ποιο κέντρο, με ποιους, πότε και αν πηγαίνετε καλά;

Εδώ και δύο μήνες εμφανίζομαι μαζί με τον Πάνο Καλλίδη και την Στέλλα Καλή στο VOX. Μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά. Ο κόσμος μας τιμά με την παρουσία του κι εμείς βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Λειτουργούμε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Παρά την κρίση ο κόσμος βγαίνει, τα λίγα χρήματα που του περισσεύουν, αν του περισσέψουν, επιλέγει προσεκτικά που θα τα διαθέσει για την διασκέδασή του. Όπως αντιλαμβάνεστε ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγαλύτερος.


Δισκογραφικά ετοιμάζεις κάτι;

Βρισκόμαστε στο στούντιο ηχογραφώντας το νέο τραγούδι που έχει γράψει πάλι ο Φοίβος απ’ την Spicy. Μέσα Γενάρη πιστεύω θα είναι έτοιμο το single.

Σε λίγες ημέρες θα γίνεις μπαμπάς! Πως αισθάνεσαι;

Πράγματι, σε λίγες ημέρες περιμένουμε τα ευχάριστα, θα αυξηθεί η οικογένεια μας με ένα ακόμη μέλος! Θα αποκτήσουμε τον Μιχάλη Junior, όπως αντιλαμβάνεστε είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για την ζωή μου! Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος!

Πως αισθάνεσαι 3 μήνες μετά τον χαμό του πατέρα σου, του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή και συμπολίτη μας Μιχάλη Μενιδιάτη;

Είναι μία πολύ μεγάλη απώλεια. Όταν χάνεις ένα τόσο δικό σου άνθρωπο, που έχεις περάσει μαζί του τόσα ονειρεμένα χρόνια, ειδικά αυτές τις μέρες, η στεναχώρια είναι πολύ μεγάλη.

Τι έχεις να θυμάσαι από τον Μιχάλη Μενιδιάτη;

Μία ζωή γεμάτη ευχάριστες στιγμές. Μια ζωή γεμάτη ευτυχία! Ο πατέρας σας είχε στηρίξει πάρα πολύ κόσμο, και στο καλλιτεχνικό κομμάτι αλλά και στο τοπικό.

Σας στήριξαν αντίστοιχα στο πένθος;

Ναι μας στήριξαν πάρα πολύ όλοι τους! Συμφωνείς με την άποψη πως οι φίλοι φαίνονται κυρίως στις δύσκολες στιγμές; Όχι δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Εγώ πιστεύω πως φίλοι είναι αυτοί που βιώνουν μαζί σου την χαρά σου.

Απ’ ότι γνωρίζουμε ο Μιχάλης Μενιδιάτης ετοίμαζε την αυτοβιογραφία του, κάτι που όμως, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Θα την ολοκληρώσετε εσείς σαν οικογένεια;

Πράγματι, μετά από πολύ κουβέντα ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαφούτης έπεισε τον πατέρα μου να γράψει την αυτοβιογραφία του. Ο Κώστας δεν χρειάστηκε και πολλά επιχειρήματα, είναι γνωστό άλλωστε, πως είναι ο καλύτερος γνώστης της λαϊκής μας μουσικής. Ξεκίνησαν λοιπόν μαζί να μαζεύουν το υλικό που χρειάζονταν για να δημιουργηθεί το βιβλίο. Δυστυχώς, όμως δεν πρόλαβε. Μόλις συνέλθουμε λίγο από το σοκ του χαμού του πατέρα μας πιστεύω θα το ολοκληρώσουμε.

Ζεις, κινείσαι, διασκεδάζεις στο Μενίδι. Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει;

Δυστυχώς, αυτό που βλέπω, όχι μόνο στο Μενίδι, αλλά ακόμη και στα Προάστια που θεωρούνται πιο «πλούσια», είναι ο έντονος προβληματισμός στα πρόσωπα των ανθρώπων, η στενοχώρια! Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν οικογένειες ακόμη και με προβλήματα επιβίωσης κι αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση Υπάρχουν συμπολίτες μας που ντρέπονται να πουν πως ζουν στο Μενίδι. Εσύ αν δεν λεγόσουν Μενιδιάτης θα ντρεπόσουν;

Μόνο ντροπή δεν μπορεί και δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς που ζει στο Μενίδι! Το αν συμβαίνουν κάποια άσχημα γεγονότα εδώ, δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνουν και σ’ άλλες συνοικίες της Αθήνας και σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό.

Φοβάσαι όταν κυκλοφορείς στο Μενίδι;

Όχι. Γενικά πιστεύω πως όταν φοβάσαι κάτι αυτό είναι που θα σου έρθει! Δεν μπορώ να ζω με κανενός είδους φόβο στην ζωή μου, παρότι έχω ακούσει διάφορα περιστατικά από γνωστούς ή φίλους μου. Είμαι προσεχτικός και μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει να βρεθώ σε δύσκολη κατάσταση.

Πολλά νέα ζευγάρια αρνούνται να κάνουν παιδιά φέρνοντας ως επιχείρημα την οικονομική κρίση. Τι θα απαντούσες;

Δεν έχει δικαίωμα η δική μας γενιά να φέρνει ως παράδειγμα την οικονομική κρίση για ένα τέτοιο θέμα την στιγμή που οι γονείς και οι παππούδες μας έζησαν κάτω από πολύ χειρότερες οικονομικές συνθήκες και πιο δύσκολες καταστάσεις! Παρ’ όλα αυτά έκαναν μεγάλες οικογένειες σε σωστές βάσεις! Με τον ερχομό ενός παιδιού δεν σημαίνει πως ο γονέας πρέπει να κάνει το παιδί να ζει παραμυθένια, από υλικής άποψης. Όμως, είναι υποχρεωμένος να διαμορφώσει ένα χαρακτήρα με ηθική βάση και αξίες!

Στις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές ακούσαμε πολλές φορές το όνομά σου! Πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν πως θα είσαι υποψήφιος Βουλευτής, ωστόσο, δεν σε είδαμε σε καμία λίστα. Σου είχε γίνει τελικά πρόταση;

Ναι μου είχε γίνει πρόταση από ένα μεγάλο κόμμα να κατέβω ως Υποψήφιος Βουλευτής. Ευτυχώς πήρα την σωστή απόφαση, γιατί μέχρι σήμερα είχα καταφέρει να αποκτήσω μόνο φίλους απ’ την δουλειά που κάνω. Να με χτυπούν στην πλάτη και να μου χαμογελούν! Δυστυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω πως ισχύει η φράση πως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!

Αν δεν μπουν όμως νέοι, άφθαρτοι άνθρωποι σαν κι εσένα για παράδειγμα στην πολιτική, πως θα αλλάξει όλο αυτό που σε κανέναν μας δεν αρέσει;

Βασικά πρέπει να αλλάξει ο κόσμος. Αυτός αλλάζει ηγέτες και καταστάσεις! Γι’ αυτό τον λόγο λέω πως ακόμη και οι καλοί καίγονται όταν μπλέξουν σ’ αυτή την κατάσταση γιατί ο κόσμος είναι προκατειλημμένος.

Έχει άδικο ο κόσμος που βρίζει τους πολιτικούς;

Φυσικά και όχι! Ο κόσμος κακοπερνάει και σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι είναι αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση.

Τι θα έλεγες στους νέους που αρνούνται να ψηφίσουν;

Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν συμμεριζόμουν την άρνηση ψήφου. Σήμερα βλέπω την απογοήτευση του κόσμου πιστεύει πια σε τίποτα και σε κανέναν, οπότε μπορώ να την δικαιολογήσω.

Τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει κατά την άποψή σου για να αλλάξει όλη αυτή η εικόνα;

Πρέπει να γίνει κάτι ακραίο, μια μορφή επανάστασης, αντίστασης απ’ το λαό που φοβάμαι πως μόνο αναίμακτη δεν θα είναι, ώστε να ταρακουνηθεί το σύστημα και να γίνει μια καινούργια αρχή! Και φυσικά δεν μιλάω από άποψη πολιτικής, αλλά από άποψη κόσμου που θεωρώ πως είναι υπνωτισμένος. Δεν αντιδρά πλέον, αποδέχονται αυτά που του φέρνουν στο πιάτο…

Να πούμε πως την συνέντευξη την πήραμε στην καφετέρια ΚΛΙΚ που είναι συνιδιοκτήτης και ο αδερφός σου, ο Βαγγέλη Μενιδιάτης. Όμως, θα ήθελα να μας πεις πως σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε αυτή την καφετέρια εδώ;

Πριν από περίπου ένα χρόνο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μαγαζί που θα είναι σημείο συνάντησης των φίλων μας, των συγγενών μας. Ένα μαγαζί που όποιος το επισκέπτεται θα περνά όμορφα την ώρα του σε ένα φιλικό στέκι. Το εγχείρημα μας φαίνεται πως πέτυχε! Είναι αυτό που θέλαμε, ο χώρος συνάντησης όσων ζουν στις Αχαρνές, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ!

Έρχεσαι συχνά στο ΚΛΙΚ;

Πολύ συχνά για καφέ, αρκετά βράδια όμως έρχομαι και μετά το Κέντρο πριν πάω σπίτι!

Θα ήθελα να κλείσουμε με μία ευχή για τους αναγνώστες!

Οι μέρες που έρχονται, είναι μέρες που μας συνοδεύουν απ’ την βρεφική μας ηλικία, με χαμόγελο, χαρά, ευχάριστα συναισθήματα. Αυτές τις μέρες να προσπαθήσουμε να χαμογελάμε περισσότερο. Να ξεχάσουμε όσο μπορούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας και ας προσπαθήσουμε έστω και επιτηδευμένα να βάλουμε λίγη χαρά στην ζωή την δική μας, αλλά και των γύρω μας!

acharnorama.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ