2012-12-26 20:06:03
Φωτογραφία για Έρχονται τα μπιλιετάκια για τους καταθέτες του εξωτερικού
Πρόκειται, κυρίως, για κατόχους μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία... δεν είχαν δηλωθεί και δεν είχαν φορολογηθεί ποτέ.

Πάνω από 20.000 καταθέτες οι οποίοι τους τελευταίους μήνες, από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να δικαιολογούν την προέλευση τους, κλήθηκαν ή θα κληθούν τις προσεχείς ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών για τα... περαιτέρω.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται κυρίως για κατόχους μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί και δεν είχαν φορολογηθεί ποτέ. Γι' αυτό και τώρα, θα περάσουν από την απόχη του ΣΔΟΕ, αρχικά, και της εφορίας κατόπιν.

Ήδη, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο της ενημέρωσής τους, το οποίο τελειώνει μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες. Όσοι κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι μπορούν να προτείνουν διοικητική επίλυση της διαφοράς σε περίπτωση αποδεδειγμένης ολικής ή μερικής ανυπαρξίας της φορολογικής οφειλής ή να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Τα ποσά που βεβαιώνονται καταβάλλονται σε τρεις ίσες μηνιαίες δόσεις, οι οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερες των τριακοσίων (300) ευρώ, εκτός της τελευταίας. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής οι πρόσθετοι φόροι μειώνονται κατά 40%.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ