2012-12-26 14:12:23
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Σε αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε αρκετές πόλεις της ΠΓΔΜ προχώρησε χθες το βράδυ ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός υπό την «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μία ημέρα μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.

Στα Σκόπια, περίπου 2.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης απέκλεισαν για μισή ώρα κεντρικό δρόμο της πόλης. Παρόμοιες κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως στο Κουμάνοβο, στα Μπίτολα (Μοναστήρι), στην Οχρίδα, στη Στρούμιτσα κ.α.

Νωρίτερα σήμερα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε ότι  οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, από σήμερα το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή, θα αποκλείουν για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Το Σάββατο, όπως ανέφερε ο κ.Τσερβένκοφσκι, η αντιπολίτευση θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του κυβερνώντος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, στα Σκόπια.


Ακόμη, ο αρχηγός του SDSM, σημείωσε ότι  το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013, αν δεν λάβει ισχυρές εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι «για ελέυθερες και δημοκρατικές εκλογές».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τα επεισόδια και την βίαιη απομάκρυνση των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, το κόμμα του κ.Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το Κοινοβούλιο και ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ