2012-12-26 13:21:03
Φωτογραφία για Πρώτο τραπέζι στα νυχτερινά κέντρα... η κρίση - Πόσο κοστίζει το ρεβεγιόν σε ένα γνωστό μπουζουξίδικο
Μην πάμε πολλά χρόνια πίσω. 2008! Πίστες ασφυκτικά γεμάτες από κόσμο να χορεύει την καψούρα του, νυχτοκάματα που ένας ίλιγγος σου ΄ρχοταν στο άκουσμα των μηδενικών και όλα τα νυχτερινά κέντρα ανοιχτά τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα. Ειδικά τέτοιες Άγιες Μέρες, δεν έπεφτε καρφίτσα στα μπουζούκια. Η γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζόνταν με haig ουίσκι, πούρο στο στόμα και κορμιά να λικνίζονται πάνω στις στριγμωμένες καρέκλες των επίσης στριγμωμένων τραπεζιών.

Χριστούγεννα 2012 - Τέσσερα χρόνια μετά: Οι μαγαζάτορες είναι στα πρόθυρα κρίσης! Βλέπουν τα κέντρα τους να βαράνε λουκέτο, το ένα μετά το άλλο, σαν ντόμινο. Οι καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην πίστα πλέον για ένα κομμάτι ψωμί, τραγουδούν την εθνική μας θλίψη σε άδεια από κόσμο τραπέζια. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις. Ο επιχειρηματίας Κώστας Μπερτάκης ανακαίνισε το Theatro music hall και ένωσε επιτυχώς Καρρά, Πάολα, Παντελίδη. (το γεγονός ότι για να κλείσεις τραπέζι πρέπει πρώτα να περάσεις από το μαγαζί να αφήσεις προκαταβολή, ας το αφήσουμε ασχολίαστο. Όπως επίσης και τις απλησίαστες τιμές του. 190 ευρώ η φιάλη ανά 4 άτομα τα Χριστούγεννα και συν 20 ευρώ επιπλέον το άτομο την Πρωτοχρονιά! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;)


Οι νυχτερινές πίστες νεκραναστένονται πια δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Από την άλλη πλευρά, ανθίζουν οικονομικά οι μουσικές σκηνές, καθότι ο κόσμος επιλέγει να στραφεί σε πιο ανέξοδους τρόπους διασκέδασης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλα ονόματα της μουσικής έριξαν πόρτα στα μπουζούκια - που τόσα χρόνια προτιμούσαν καθαρά για τα μηδενικά που αυγάτιζαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς- και επέλεξαν να ανέβουν σε μουσικές σκηνές, πιο ζεστές, ανθρώπινες. Να γίνουν ένα με τον απλό κόσμο και να σιγοτραγουδήσουν την ελληνική κρίση με φωνή που βγαίνει απευθείας από την ψυχή Η "αρπαχτή" των γιορτών

Πέρασαν τα Χριστούγεννα! Ακολουθεί η Πρωτοχρονιά. Ο κόσμος θα βγει έξω να γλεντήσει, να ζαλίσει τον πόνο του, να τσουγκρίσει σε καλύτερες μέρες, να ευχηθεί στα δικά του πρόσωπα "χρόνια πολλά". Είναι μια ιδανική ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων να βγάλουν τα "σπασμένα" όλης της σεζόν. Να πρωταγωνιστήσει για ακόμη μια φορά το ζεστό μαύρο χρήμα, η εκμετάλλευση στα όρια της κοροιδίας, η ελληνική - σε όλους μας γνωστή ή έστω ακουστά γνώριμη- αρπαχτή. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες εορταστικές τιμές στα μπουζούκια.

- Δέσποινα Βανδή - Γιάννης Αντύπας στο Posidonio: 180 ευρώ η φιάλη ανά 4 άτομα την παραμονή Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς (η θέα του εσωρούχου της Βανδή κοστίζει και γαρύφαλλα στα πρώτα τραπέζια - πίστα)

- Αντώνης Ρέμος - Στέλιος Ρόκκος στο Αθηνών Αρένα: 160 ευρώ η φιάλη ανά 4 άτομα παραμονή Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς. (και επειδή και οι φτωχοί έχουν δικαίωμα στις μπουζουκότσαρκες, το μαγαζί κάνει ειδική προσφορά. 120 ευρώ η φιάλη στα 4 άτομα, με την προυπόθεση να κάτσουν στον δεύτερο όροφο - κοινώς δίπλα στις τουαλέτες-...)

Άντε και καλή μας Πρωτοχρονιά! (ενισχύστε καλύτερα τα συνοικιακά μαγαζιά - φθηνά ποτά, καλή παρέα και ποιοτική μουσική στη διαπασών!!!)

Πηγή: newspost
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ