2012-12-25 20:18:58
Φωτογραφία για ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΝ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ
Εντοπίστηκαν το πρωί των Χριστουγέννων από το Λιμενικό, ένας 29χρονος και ένας 37χρονος, που αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από μηχανική βλάβη στο σκάφος τους στο Γύθειο.

Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Ταίναρο, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία του 29χρονου με το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Λιμενική Αρχή Γυθείου ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας για το συμβάν και έκτοτε διεξήγαγε έρευνες από ξηράς και θαλάσσης.

Τελικώς, το ταχύπλοο σκάφος εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, από διερχόμενο φορτηγό πλοίο το οποίο συμμετείχε στις έρευνες.

Άμεσα στην θαλάσσια περιοχή εντοπισμού τους, 9 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρου, έσπευσε πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Γυθείου με την βοήθεια του οποίου το ανωτέρω ταχύπλοο κατέπλευσε στον όρμο «ΠΟΡΤΟ ΚΑΠΟ».

Οι δύο διασωθέντες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εξήλθαν.

Κατά δήλωση τους είχαν αποπλεύσει από την παραλία «ΓΛΩΣΣΑΣ ΒΑΛΤΑΚΙΟΥ» τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, προκειμένου να διενεργήσουν δοκιμαστικό πλου και αλιεία στη περιοχή Ταινάρου, όταν το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ