2012-12-25 18:47:03
Φωτογραφία για Στηρίζουν Μόντι οι κεντρώοι
Την πολιτική ατζέντα του Μάριο Μόντι υιοθέτησαν επισήμως οι πολιτικές δυνάμεις του κεντρώου φάσματος της Ιταλίας.

Σε συνάντησή τους, ο χριστιανοδημοκράτης Πιερφερντινάντο Καζίνι, ο υπουργός, αρμόδιος για τις Διεθνείς Συνεργασίες και την Αλληλεγγύη, Αντρέα Ρικκάρντι και ο επικεφαλής του κινήματος «Μελλοντική Ιταλία» Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, σε συνάντησή τους, στην ιταλική πρωτεύουσα εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στο πολιτικό μανιφέστο που παρουσιάσθηκε προχθές από το Μόντι.

Συμπλήρωσαν, επίσης, ότι «θα ακολουθήσουν τις υποδείξεις του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, σχετικά με τον αν θα πρέπει να κατέβουν στις εκλογές με μια μόνο λίστα, ή με μια σειρά από ψηφοδέλτια».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι δυνάμεις αυτές του κεντρώου χώρου, συγκεντρώνουν το 11% της πρόθεσης ψήφου. Αν υπάρξει μια άμεση, δυναμική στήριξη από τον Μόντι -λένε οι δημοσκοπικές έρευνες- το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να φτάσει αυξηθεί μέχρι το 15%.


Σε ό,τι αφορά τις ευρύτερες αντιδράσεις, παρά την αρνητική στάση της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φραττίνι ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην κεντρώα συμμαχία, ενώ ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Μαντοβάνο φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Στην κεντροαριστερά, δε, πέντε βουλευτές αποχώρησαν από το «Δημοκρατικό Κόμμα» για να συνεργασθούν με τις δυνάμεις των Καζίνι και Μοντετζέμολο.

Στο επίσημο επίπεδο της ηγεσίας των κομμάτων πάντως, οι αντιδράσεις, μετά την παρουσίαση του πολιτικού προγράμματος του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, δεν χαρακτηρίζονται, οπωσδήποτε από ενθουσιασμό: «Ο Μόντι αγνοεί την πραγματική κατάσταση της ιταλικής οικονομίας» δήλωσε ο «Καβαλιέρε», ο οποίος, επανέλαβε ότι «στόχος του, τώρα που έφτασε στο 20% των προθέσεων ψήφου, είναι να καταφέρει να αγγίξει, μέχρι τις εκλογές, το 40%».

Το δε προοδευτικό «Δημοκρατικό Κόμμα» κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να θέσει υπό συζήτηση την συμμαχία του με την πολιτική δύναμη «Αριστερά και Ελευθερία» (κάτι που είχε ζητήσει, ευθέως, ο Μόντι) και απηύθυνε έκκληση στο χριστιανοδημοκρατικό κέντρο «να μην ξεκινήσει εκστρατεία πολιτικού προσηλυτισμού, με στόχο να προσεταιριστεί σειρά στελεχών άλλων κομμάτων».

«Θα διαβάσουμε με προσοχή την ατζέντα Μόντι, αλλά και εκείνος πρέπει να κάνει το ίδιο με την δική μας», δήλωσε ο Στέφανο Φασσίνα, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής των «Δημοκρατικών».
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ