2012-12-25 18:20:46
Φωτογραφία για Τόνοι από ελιές άλλαξαν... χέρια στην Ηλεία
Σε πραγματική μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι συμμορίες που αρπάζουν τη συγκομιδή των αγροτών στην Ηλεία. Μέσα σε μια νύχτα, τρεις ιδιοκτήτες λιοστασιών είδαν τους κόπους τους να εξαφανίζονται πριν προλάβουν να μεταφέρουν στα ελαιοτριβεία τους καρπούς που είχαν μαζέψει.

Στο Γιαννιτσοχώρι της Ζαχάρως, οι «κυνηγοί» της… ελιάς μπήκαν σε ένα χωράφι και άρπαξαν 27 τσουβάλια με 50 κιλά το καθένα, δηλαδή σχεδόν ενάμισι τόνο ελιές. Στο Λέπρεο άρπαξαν άλλα δέκα τσουβάλια με 50 κιλά ελιές το καθένα και στο Κάστρο Κυλλήνης, εκτός από τους σάκους με τον κρπό, «σήκωσαν» ακόμη και το ραβδιστικό και τα ελαιόπανα που χρησιμοποιούνται στη συλλογή του καρπού, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η καταστροφή που υπέστη ένας ιδιοκτήτης χωραφιού στην περιοχή Λούτρα στο Αβδού του Λασιθίου. Πριν ραβδίσει τις ελιές του τον… πρόλαβαν άγνωστοι οι οποίοι μάζεψαν όλο τον καρπό, αλλά δεν αρκέστηκαν στις ελιές. Υλοτόμησαν και όλα τα ελαιόδεντρα για να πουλήσουν τα κούτσουρα ως καυσόξυλα, αφήνοντας εντελώς «γυμνό» τον ελαιώνα.

Πιο… τυχερός στάθηκε ένας 49χρονος αγρότης, στο κτήμα του οποίου στην περιοχή της Καρδίτσας εισέβαλαν άγνωστοι το τελευταίο διάστημα. Οι δράστες παραβίασαν τη μεταλλική είσοδο του κτίσματος στο οποίο βρίσκεται η αρδευτική γεώτρηση του χωραφιού και άρπαξαν το… ηλεκτρομοτέρ.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ