2012-12-25 16:51:03
Φωτογραφία για Έκκληση για τη σωτηρία ναού του 16ου αιώνα στο Περιβόλι
Την κακή κατάσταση και χρόνια εγκατάλειψη ενός μνημείου του 16ου αιώνα, του Ιερού Ναού των Αγίων Σαράντα Περιβολιου, επισημαίνει ο αναγνώστης του CorfuPress.com Κ. Κουλούρης.

Μαζί με φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το εν λόγω μνημείο, ο κ. Κουλούρης καλεί κάθε αρμόδια αρχή να ενδιαφερθεί για την αποκατάστασή του. Το Υπουργείο Πολιτισμού, άραγε, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ακούει άραγε;

Ο Κ. Κουλούρης σημειώνει για τον Ιερό Ναό: «Στο Περιβολι Κερκυρας το μεγαλείο η εγκατάλειψη και η καταστροφή από το χρόνο, ενός μνημείου υστεροβυζαντικής εποχής του 16ου αιώνα, του Ιερού Ναού των Αγίων Σαράντα Περιβολιου με σπάνιες τοιχογραφίες που κινδυνεύουν να υποστούν ανεπανόρθωτη φθορά.Οι ρωγμές στους τοίχους, η στέγη και ο ουρανός να καταρρέει,το υπέροχο καμπαναριό κινδυνεύει να γκρεμιστεί με κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια, το κτίσμα της κουρτης επίσης καταρρέει
. Ζητάμε από τους αρμόδιους άμεσα να προβούν σε κάθε ενέργεια για την ανακαίνιση του Ναού και των κτισμάτων του καθώς και την αξιοποίηση των χώρων του, ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες αξιοπρεπώς καθώς βρίσκεται στο κέντρο του χωρίου μας και αποτελει Λατρευτο χωρο που ειναι συνδεδεμενος με τα ηθη και τα έθιμα μας.

Έχουμε κάνει την Μελέτη και βρίσκετε στην Ναοδομία στην Αθήνα στάσιμη ενώ έχει περασει από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ποιος τελικά θα ενδιαφερθεί για το μνημείο αυτό;»

corfupress.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ