2012-12-25 02:31:03
Φωτογραφία για Λος Άντζελες Λέικερς: Επανεκκίνηση με Νας
Από την αρχή ξεκινά η χρονιά στους Λος Άντζελες Λέικερς σε σχεδόν όλα τα επίπεδα, καθώς οι άνθρωποι του ιστορικού συλλόγου έχουν… ξεχάσει ήδη το μέτριο ξεκίνημα.

Οι «λιμνάνθρωποι» έχουν μεν σερί τεσσάρων νικών, αλλά παραμένουν στην τρίτη θέση της Pacific και στην ενδέκατη της Δύσης, μία επιτυχία μακριά από την οκτάδα, η οποία οδηγεί σταplayoffs. Προφανώς αυτές οι θέσεις δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του φετινού ρόστερ, αλλά η επιστροφή του Στιβ Νας υποχρεώνει τους Λέικερς να ξεκινήσουν… από την αρχή.

Πλην των αγωνιστικών στόχων, οι οποίοι είναι αυτονόητοι, εντός των επόμενων ημερών θα «τρέξει» ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Πρόθεση του τεχνικού επιτελείου είναι να συνδυάσουν τονΝας με τον Πάου Γκασόλ, πριν αποφασίσουν οριστικά για την τύχη του Ισπανού φόργουορντ/σέντερ. Αν ο ντεφορμαρισμένος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα δεν… πείσει, τότε θα προχωρήσουν σε ανταλλαγή του. Θυμίζουμε πως «ακούγεται» έντονα η περίπτωση τράμπας με τον Τζος Σμιθ των Ατλάντα Χοκς, ενώ ενδιαφέρον για τον Γκασόλ ενδέχεται να δείξουν και άλλες του NBA.


Αρκετά πιθανό είναι επίσης η απόκτηση free agent πλέι-μέικερ, από τη στιγμή που ο Στιβ Μπλέικ χρειάζεται ακόμα μερικές εβδομάδες αποθεραπείας. Στο εξής, πάντως, ο Μάικ Ντ’ Αντόνι θα χρησιμοποιεί τον 38χρονο Καναδό «άσο» στη θέση του βασικού.

«Οργάνωσε τα πάντα. Δημιουργήσαμε τις απαραίτητες φάσεις, την ώρα που έπρεπε, όπως θα έπραττε ένας μεγάλος πλέι-μέικερ» δήλωσε ο Κόμπι Μπράιαντ μετά από το παιχνίδι με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ενώ ο Ντ’ Αντόνι συμπλήρωσε αναφορικά με την επιστροφή του Νας: «Νομίζω πως είμαστε εντελώς διαφορετική ομάδα με εκείνον στο παρκέ».

Από την πλευρά του, ο Ντουάιτ Χάουαρντ μίλησε εκ νέου για τη μέση του. Συγκεκριμένα παραχώρησε συνέντευξη στην «USA Today» και είπε μεταξύ άλλων: «Αναρρώνω ακόμα. Οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά περιμένουν πως θα αρχίσω τα καρφώματα και τα μπλοκ. Μερικές φορές δεν νιώθω τα πόδια μου. Χρειάζομαι εννέα μήνες, για να επανέλθω στο 100%».

Θυμίζουμε πως αύριο (25/12, 22:00) οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων»υποδέχονται τους Νιου Γιορκ Νικς. Πλην του Μπλέικ, ο Ντ’ Αντόνι δεν θα έχει άλλο παίκτη στο απουσιολόγιό του για το… 14ο συνεχόμενο ματς των Λέικερς ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Το σχόλιο του Μπράιντ για το αυριανό παιχνίδι αφορούσε τους Καρμέλο Άντονι και Ρέιμοντ Φέλτον: «Πάντα έπαιζε έτσι. Πλέον έχει καλύτερους συμπαίκτες, οπότε φαίνεται βελτιωμένος. Επιτέλους οι φίλαθλοι αναγνωρίζουν πόσο καλός παίκτης είναι. Ο Φέλτον τους έχει ανεβάσει, αλλά εγώ είμαι χαρούμενος που έχουμε τον Νας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ