2012-12-24 19:15:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Στα Αραχωβίτικα μέχρι το τέλος του Γενάρη ο Προαστιακός
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Λέγκας στην Αθήνα, με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ολοκλήρωση της βόρειας επέκτασης αλλά και την επέκταση προς το Νότο.

Πιο συγκεκριμένα, έως το τέλος Ιανουαρίου ο Προαστιακός θα φτάσει στα Αραχωβίτικα, εποχιακή λειτουργία κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών θα έχει η στάση του Ψαθοπύργου ενώ υπό εξέταση βρίσκεται η στάση στο Ακταίο.

Με δεδομένη την επέκταση προς το Νότο, κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επισκεφθεί στα μέσα Ιανουαρίου τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Λέγκα, ούτως ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για την λειτουργία της γραμμής έως τα Καμίνια.

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Λέγκας, εκφράζοντας την βούληση του Δήμου Πατρέων ως μητροπολιτικού κέντρου, συζήτησε με τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την δυνατότητα επέκτασης της γραμμής έως την Κάτω Αχαΐα. Τα προβλήματα της εν λόγω επέκτασης εντοπίζονται σε επίπεδο συντήρησης γραμμής αλλά και υποδομών.


Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πατρέων, γνωρίζοντας ότι έχει εκπονηθεί από το τοπικό κλιμάκιο του ΟΣΕ σε συνεργασία με μηχανικούς της Περιφέρειας, προμελέτη αναβάθμισης του δικτύου από Ψαθόπυργο έως Κάτω Αχαΐα, μέσω του Αντιδημάρχου Χρήστου Λέγκα είχε ήδη τόσο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα όσο και με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, οι οποίοι των διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση στο θέμα της χρηματοδότησης μέσω κοινοτικών κονδυλίων.

Κλείνοντας την συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής και συγκεκριμένα της κατάργησης του μειωμένου εισιτηρίου σε συγκεκριμένες ομάδες επιβατών, κάτι το οποίο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επανεξετάσει άμεσα.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος προσκάλεσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Δημαρχείο Πάτρας, σε συζήτηση με το ΚΤΕΛ και τον Δήμο Πατρέων, για την διερεύνηση της πιθανότητας στενότερης συνεργασίας και των τριών φορέων, ενόψει των νέων δεδομένων που φέρνει η λειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από τον Ψαθόπυργο έως και τα Καμίνια.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ