2012-12-24 12:57:05
Φωτογραφία για Ανοδικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
Κέρδη κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την πρώτη ημέρα της εβδομάδας των Χριστουγέννων, όπου πολλές αγορές θα παραμείνουν κλειστές, παρά τις... αυξημένες ανησυχίες για το «δημοσιονομικό γκρεμό» στις ΗΠΑ και τις απώλειες της Wall Street την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως οι αγορές σε Ιαπωνία ήταν κλειστές σήμερα Δευτέρα λόγω της εορτής για τα Γενέθλια του Αυτοκράτορα (Birthday of the Emperor).

«Παρά τις κάποιες αρνητικές εξελίξεις, οι ασιατικές αγορές κατάφεραν να εμφανίσουν θετικές τάσεις... Αυτό αποτελεί βελτίωση σε σχέση με τις απώλειες της Παρασκευής», υποστήριξε ο Stan Shamu, της IG Markets.

Την Παρασκευή, σημαντικές απώλειες που "ψαλίδισαν" τα εβδομαδιαία τους κέρδη συγκέντρωσαν οι δείκτες της Wall Street μετά την αποτυχία της πρότασης των Ρεπουμπλικάνων για την αποφυγή του "δημοσιονομικού γκρεμού" να βρει στήριξη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μειώνοντας έτσι τις ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας πριν τα τέλη του έτους.


Σε μια κίνηση-έκπληξη, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων John Boehner απάλλαξε των καθηκόντων της τη Βουλή έως την επομένη των Χριστουγέννων, έχοντας στο μεταξύ αποτύχει να συγκεντρώσει τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων για ένα σχέδιο που θα αύξανε τους φόρους για όσους πολίτες κερδίζουν περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια ετησίως. Η εξέλιξη αυτή αφήνει στον αέρα τις προσπάθειες σύναψης συμφωνίας για να αποφευχθούν από το νέο έτος αυτόματες περικοπές και φορολογικές αυξήσεις ύψους 600 δισ. δολαρίων που πολλοί φοβούνται ότι θα οδηγήσουν την αμερικανική οικονομία πίσω σε ύφεση. Ακόμα κι αν ο Boehner διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πολίτες πως η απόσυρση της πρότασης του για τον προϋπολογισμό δεν σημαίνει πως έχει εγκατελείψει τις διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Barack Obama, το κλίμα δυσαρέσκειας ανανεώθηκε στην αγορά καθώς πλέον απομένουν μόλις 10 ημέρες για την εύρεση λύσης.

Στο ταμπλό ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific σημειώνει άνοδο 0,22%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κερδίζει 0,16%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,27%, ενώ ο ευρύτερος CSI 300 σημειώνει άνοδο 0,39%.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex χάνει 0,06%, ενώ στη Νότια Κορέα ο KOSPI ενισχύεται οριακά 0,07%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX σημείωσε κέρδη 0,25%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κέρδισε 0,08%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 ενισχύεται 0,20%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει αύξηση 0,16%.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ