2012-12-24 08:00:08
Φωτογραφία για Ανακωχή Samsung - Apple στην Ευρώπη
Η νοτιοκορεατική εταιρεία απέσυρε όλες τις αγωγές αποκλιμακώνοντας τον πόλεμο για τις πατέντες.

Σε αποκλιμάκωση τείνει σταδιακά ο πόλεμος των πατεντών, ο οποίος είχε ξεσπάσει μεταξύ της Samsung και της Apple, με την πρώτη να αποσύρει όλες τις αγωγές για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας/πατέντες εις βάρος της Apple. Με τις προαναφερθείσες αγωγές η Samsung ζητούσε την απαγόρευση πώλησης των ειδών εκείνων, που χρησιμοποιούσαν τις επίμαχες πατέντες, που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες τεχνολογίες. Η απαγόρευση θα αφορούσε καταστήματα στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Η νοτιοκορεατική Samsung, όπως δήλωσε ανώτατο διοικητικό της στέλεχος, όμως, ανέκρουσε πρύμναν, εκτιμώντας ότι με την απόφασή της αυτή θα ωφεληθούν ο ανταγωνισμός και το καταναλωτικό κοινό.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο κολοσσός της Samsung επισημαίνει ότι δεσμεύεται να αδειοδοτήσει τις τεχνολογίες της με δίκαιους, λελογισμένους και άνευ διακρίσεων όρους (FRAND), προσθέτοντας ότι «είναι καλύτερο οι επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται στην αγορά παρά στα δικαστήρια»
. Υπό το σκεπτικό αυτό, όπως διευκρίνισε η Samsung, αποφάσισε να αποσύρει όλες τις αγωγές εναντίον της Apple, οι οποίες εκκρεμούν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Apple για την οριστική απαγόρευση διάθεσης 26 προϊόντων της Samsung στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, απερρίφθη αίτημα της Samsung για νέα δίκη στις ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι θα ερευνούσε το κατά πόσο η Samsung παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αδειοδότηση πατεντών με όρους FRAND (δίκαιους, λελογισμένους και άνευ διακρίσεων). Η Κομισιόν, όπως αναφέρουν οι Financial Times, έχει διατυπώσει τους προβληματισμούς της για την ιδιαζόντως επιθετική τακτική, που χρησιμοποιείται στη νομική διαμάχη Apple - Samsung με αφορμή τις συμφωνίες πνευματικής ιδιοκτησίας, που υποστηρίζουν την αγορά της τεχνολογίας έξυπνων τηλεφώνων. H αγορά αυτή αποτιμάται σε 200 δισ. δολάρια. Πάντως, αν και η Samsung δεν έχει παύσει να επιζητεί χρηματική αποζημίωση από τα δικαστήρια, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα ποια διευθέτηση υπήρξε μεταξύ των δύο κολοσσών και εάν τελικώς ήλθαν σε μία συμφωνία κοινής αδειοδότησης.
kathimerini Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2428 - Γεννήθηκε ο Χριστός;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2428 - Γεννήθηκε ο Χριστός;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ